Ουκρανία: Στους 16 οι νεκροί από την πυρκαγιά – Ποιος είναι ύποπτος

Κοινοποίηση:
puriniko-ergostasio

Σε 16 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών από πυρκαγιά στις αρχές του μήνα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ουκρανία. Οι αρχές έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό τη διευθύντριά του.

Οι αρχές στην Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρέθηκαν οι σοροί και των 16 θυμάτων της πυρκαγιάς στις αρχές του μήνα σε ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Οδησσό, στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, και ότι έθεσαν σε κατ’ οίκον περιορισμό τη διευθύντριά του, η οποία είναι ύποπτη για “εγκληματική αμέλεια”.

Η υπόθεση που έχει σοκάρει την Ουκρανία

Προηγούμενος απολογισμός από την πυρκαγιά αυτή, η οποία είχε εκδηλωθεί στις 4 Δεκεμβρίου σε κτίριο στο κέντρο της Οδησσού το οποίο στεγάζει σχολή ξενοδοχοϋπαλλήλων, έκανε λόγο για 14 νεκρούς. Αυτός ανήλθε σε 16 σήμερα.

Πολλοί φοιτητές και ένας πυροσβέστης βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. “Πολλοί δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί”, δήλωσε στο AFP η εκπρόσωπος της περιφερειακής εισαγγελίας Κατερίνα Νοβάτσλι.

Συνολικά τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά αυτή, εκ των οποίων οκτώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης Επειγόντων Περιστατικών.

Δικαστήριο της Οδησσού έδωσε χθες Τετάρτη εντολή να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό για δύο μήνες η διευθύντρια του ιδρύματος Λιούμποφ Κοτσέργκα, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Αυτή, η οποία διασώθηκε από τα σωστικά συνεργεία κατά την πυρκαγιά, είναι ύποπτη για “εγκληματική αμέλεια” και μπορεί να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πυρκαγιές με θύματα δεν είναι κάτι το σπάνιο στην Ουκρανία, όπου ο σεβασμός στους κανόνες ασφάλειας είναι αμφιλεγόμενος και πολλές υποδομές είναι απαρχαιωμένες.

Τον Αύγουστο, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Οδησσού. Τον Ιούνιο και πάλι στην Οδησσό 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: