Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και η φάμπρικα των μετακλητών: σύζυγοι, μητέρες, τέκνα και ανίψια

Κοινοποίηση:
1

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και η φάμπρικα των μετακλητών: σύζυγοι, μητέρες, τέκνα και ανίψια
Από το 2015 έως τα τέλη του 2018 αυξήθηκαν θεαματικά οι θέσεις ειδικών συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία υπουργών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και τις νέες θέσεις καταλάμβαναν, σε πολλές περιπτώσεις, στενοί συγγενείς των υπουργών. Ιδού τα στοιχεία.


Από τον Ιανουάριο του 2015 έως τα τέλη του 2018 έχουν υπάρξει συνολικά 14 αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για αυξήσεις των ενιαίων θέσεων των ειδικών συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ώρα που παίρνονταν αυτές οι αποφάσεις, συγγενείς των μελών της κυβέρνησης καταλάμβαναν θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών, θέσεις οι οποίες βρίσκονται στο ρετιρέ των μισθολογικών απολαβών στο Δημόσιο.
Από την έρευνα του Protagon προέκυψε ότι οι αποφάσεις αυτές περί αύξησης των θέσεων που καταλαμβάνονταν και από συγγενείς των μελών του υπουργικού συμβουλίου, κόστισαν συνολικά, έως τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ για κάθε μήνα που τρέχει, από τις αρχές του 2019, η επιβάρυνση είναι πάνω από 120.000 ευρώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Καθε σπιτι εχει και τα τρωκτικα του .Αλοιμονο αν αδιαφορησουμε !
    Δεν θα μπορουμε στο τελος ουτε να κοιμηθουμε…….
    η μονη πιθανοτητα τωρα ειναι να μας φανε ζωντανους…..

Comments are closed.