Οι “πληρωμένοι” δολοφόνοι με τα τρία ονόματα. Θεωρίες συνωμοσίας που συγκλόνισαν τον κόσμο

Κοινοποίηση:
kenne


Στις 6 το απόγευμα-Απρίλιος 1968- ο Μ.Λ. Κίνγκ βγήκε να πάρει καθαρό αέρα στο μπαλκόνι της οδού Μέλμπερι, στηρίχθηκε στο κιγκλίδωμα και αστειεύτηκε με ένα συνεργάτη του, στο ισόγειο του ξενοδοχείου, που ετοιμαζόταν να βγάλει το αυτοκίνητό του από το πάγκινγκ. Έπειτα έκανε να ξαναμπεί στο δωμάτιο, χαμογελώντας ακόμα για κάποιο αθώο πείραγμα του συντρόφου του. Εκεί, με το χαμόγελο στα χείλη, τον βρήκε η δολοφονική σφαίρα μιας κυνηγετικής καραμπίνας Ρέμινγκτον, από το παράθυρο της απέναντι πανσιόν. Το επόμενο δευτερόλεπτο, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε όσο κανείς, στον ταραγμένο 20ό αιώνα, την αγάπη και την αδελφοσύνη, βρέθηκε ξαπλωμένος μέσα σε μια λίμνη αίματος, με μια σφαίρα των ,30-06 springfield (7,62×63) σφηνωμένη στο σβέρκο του.

Η ιδιοκτήτρια της απέναντι πανσιόν περιέγραψε στους πράκτορες του FBI που κατέφτασαν, έναν μελαχρινό νέο, με νότια προφορά, ο οποίος νοίκιασε την προηγούμενη μέρα το μοιραίο δωμάτιο επιμένοντας να έχει θέα προς την οδό Μέλμπερι και πλήρωσε προκαταβολικά. Σύντομα διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον 39χρονο Τζέιμς Ερλ Ρέι, δραπέτη από τις φυλακές Μιζούρι, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης 20 ετών για ένοπλη ληστεία. Το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε κράτησε έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς ο Ρέι κατέφυγε διαδοχικά στην Ατλάντα, στο Τορόντο, το Λονδίνο, τη Λισαβόνα και ξανά στο Λονδίνο. Συνελήφθη τελικά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου, τη στιγμή ακριβώς που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για τη ρατσιστική Ροδεσία.

Ο Ρέι ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 99 ετών χωρίς να γίνει ποτέ δίκη. Η επίσημη εκδοχή έκανε λόγο για μεμονωμένη ενέργεια, αλλά η βαριά υποψία μιας σκοτεινής συνωμοσίας την οποία συγκάλυψαν αν δεν οργάνωσαν κιόλας οι κρατικές υπηρεσίες, αιωρείται πάντα στην αμερικανική πολιτική ατμόσφαιρα.


O Mπόμπι Κένεντι άφησε την τελευταία του πνοή στις 5 Ιουνίου του 1968, όταν ο Σιρχάν Σιρχάν άνοιξε πυρ εναντίον του στο ξενοδοχείο «Ambassador Hotel» του Λος Άντζελες, όπου γιόρτασε τη νίκη του στις προκριματικές των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια. 

Ωστόσο, πενήντα χρόνια αργότερα, ο γιος του, Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ θεωρεί ότι ο δολοφόνος του πατέρα του ήταν φύλακας ασφαλείας σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες.

Πράγματι ο Σιρχάν Σιρχάν πυροβόλησε προς το μέρος του πατέρα του, αλλά ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ισχυρίζεται ότι οι σφαίρες που έκοψαν το νήμα της ζωής του ήταν από το όπλο του Θέιν Γιουτζίν Σίζαρ, που έχασε την ζωή του τον περασμένο μήνα στις Φιλιππίνες.


Ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι (John Fitzgerald “Jack” Kennedy, Μπρούκλαϊν, Μασαχουσέτη, 29 Μαΐου 1917 – Ντάλας, Τέξας, 22 Νοεμβρίου 1963), αποκαλούμενος συχνά και με τα αρχικά του J.F.K., ήταν Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του τον Νοέμβριο του 1963.

Δολοφονήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963. Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αποκλειστικός υπεύθυνος για τη δολοφονία του ήταν ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, άποψη η οποία έχει αμφισβητηθεί.

Και για τους τρείς, δολοφόνοι θεωρούνται δράστες με τρία ονόματα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Δεν αναφερατε οτι ο δολοφονος του Αβρααμ Λινκολν λεγοταν John Wilkes Booth….

Comments are closed.