Οι Ιταλοί οπαδοί που τιμούν την Ελλάδα όσο κανένας άλλος και φωνάζουν με πάθος: “Υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα”

Κοινοποίηση:
2018-09-18_142458

Υπάρχει λόγος που στην πιο φτωχή πόλη του ιταλικού νότου αγαπάνε το ποδόσφαιρο και τιμούν την Ελλάδα. Θα πρέπει να γυρίσουμε αιώνες πίσω.

Η Κροτόνε είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλη ποδοσφαιριστή ιστορία. Μόλις πριν λίγα χρόνια κατάφερε να ανέβει στη Serie A, να παραμείνει εκεί για δύο χρόνια και τελικά να υποβιβαστεί ξανά.

Παρ’ όλα αυτά, έδωσε τη δυνατότητα στους οπαδούς της να ζήσουν την μεγάλη εμπειρία των σαλονιών του Calcio και παράλληλα σε όλους τους υπόλοιπους την ευκαιρία να μάθουν λίγα πράγματα για την πόλη και την ομάδα, οι οποίες τιμούν την Magna Graecia (Μεγάλη Ελλάδα).

Η ελληνική πόλη και το γήπεδο 

Η «Μεγάλη Ελλάδα» είναι η «καταγωγή» της Κροτόνε, είναι αυτή πάνω στην οποία έχει χτιστεί το γήπεδο της και αυτό δεν είναι υπερβολή αλλά πραγματικότητα, αφού το Ezio Scida είναι χτισμένο πάνω σε ό,τι απέμεινε από μια αρχαία ελληνική πόλη! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η Κροτόνε αποκαλείται «Pitagorici», προς τιμήν του Πυθαγόρα, του σπουδαίου Ελληνα φιλόσοφου και μαθηματικού, ο οποίος έζησε στην πόλη και αποφάσισε να ανοίξει εκεί, στο Κροτόνε, την περίφημη σχολή του.

Η πόλη του Κρότωνα, από εκεί πήρε το όνομα της άλλωστε, θεωρείται ίσως η πιο φτωχή του ιταλικού νότου, αυτή που προσφέρει τις μικρότερες δυνατότητες τους νέους κατοίκους της και αυτό εξηγεί, σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό, το γιατί το 2015 ήταν η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (έφτασε στο 31%).

Οι ευτυχισμένοι οπαδοί του… Πυθαγόρα

Προβλήματα που ξεχάστηκαν για λίγο όταν η Κροτόνε κατάφερε να ανέβει στη Serie A, κάνοντας ευτυχισμένους τους οπαδούς της και επαναφέροντας στην επικαιρότητα την ιστορία της Magna Grecia (Μεγάλης Ελλάδας) και τον Πυθαγόρα, ο οποίος θα συνδέεται για πάντα με αυτή την μικρή πόλη και αυτή την… ελληνική ομάδα. Εξάλλου πάνω στην πώρωση της κερκίδας, φωνάζουν με πάθος: Salutate la magna Grecia (Υποκλιθείτε στη Μεγάλη Ελλάδα).
forzajuve.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Υπαρχουν Ελληνες σε πολλες περιοχές γειτονικών κρατών. Το ξερουμε, το αναγνωρίζουμε και το ομολογούν οι ιδιοι αυτοι ανθρωποι πως ειναι Ελληνες. Και αντι να διεκδικούμε δικαιώματα γι αυτους τους ανθρωπους, εμεις τους σπρώχνουμε μακρια μας. Θελουν να δείχνουν την Ελλαδα σαν κακ´ια μητριά, αλλα η αληθεια ειναι πως η Ελλαδα ειναι μια μανα που της αρπαζουν με την βία τα παιδια της. Κι αυτη ανήμπορη τα βλεπει και πονάει. Και μαζι με αυτην πονάμε κι εμεις που ξερουμε πως χάνουμε τα αδελφια μας. Για τα ανθρωπινα δικαιώματα ομως των λαθρο, σκίζονται οι προδοτες ανθελληνες.

  2. ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥΣ ΓΚΡΕΚΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΙ Η Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Comments are closed.