«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν νέο πόλεμο με το Ιράν αλλά είναι έτοιμες να τον τελειώσουν»

Κοινοποίηση:
5841347

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θέλουν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με το Ιράν, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να ολοκληρώσουμε ένα», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ την Τρίτη, μιλώντας στο CNN.

Δικαιολογώντας την πρόσφατη απόφαση των ΗΠΑ να δολοφονήσουν τον στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, ο Έσπερ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον είχε «πειστικές» ενδείξεις για τις κακοήθεις προθέσεις του Σολεϊμανί για να βλάψει Αμερικανούς.

«Το γεγονός είναι ότι ο Σολεϊμανί πιάστηκε επ’ αυτοφόρω. Ήταν ένας ηγέτης μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, που συναντήθηκε με έναν ηγέτη μιας άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης για να συγχρονίσουν και να σχεδιάσουν επιθέσεις σε βάρος αμερικανών διπλωματών, δυνάμεων ή εγκαταστάσεων. Νομίζω πως πράξαμε σωστά με το να εκτός από το πεδίο της μάχης, αυτούς τους παίχτες» υπογράμμισε ο Έσπερ.

Ο δεύτερος λεγόμενος «ηγέτης της τρομοκρατίας» που ανέφερε ο επικεφαλής του Πενταγώνου ήταν ο Αμπού Μαχντί αλ Μουχάντι, επικεφαλής του κινήματος της Κατα’ιμπ Χεζμπολάχ, σύμμαχος της Βαγδάτης, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον Σολεϊμανί το πρωί της Παρασκευής έπειτα από αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: