ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Πως ξανασκότωσαν τον νεκρό μας. Πρέσβης και πρόξενος για τα πανηγύρια. Τι τους έχουμε αυτούς και τους πληρώνουμε; Αβάντα του ΥΠΕΞ στους Αλβανοκατσαπλιάδες του ναρκοπρωθυπουργού Ράμα. ΠΟΡΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ στα σύνορα

Κοινοποίηση:
SOURANI

Καμία παρέμβαση από το Ελληνικό ΥΠΕΞ καταγγέλλεται από Βορειοηπειρωτικούς συλλόγους για το πέρασμα Ελλήνων στην Κακαβιά σήμερα Πέμπτη, ώστε να παρακολουθήσουν την κηδεία του σύγχρονου εθνομάρτυρος, Κωνσταντίνου Κατσίφα. Πάνε να μπλοκάρουν τα λεωφορεία για να ανακόψουν την έγερση των Ελλήνων μπροστά στο έγκλημα που συντελείται και επιδιώκουν προβοκάτσια και έναρξη επεισοδίων που σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουν οι Έλληνες επισκέπτες.

Πριν από όλα αυτά όμως, διαβάστε ένα φριχτό παρασκήνιο για να αντιληφθείτε πως κάποιοι ξανασκότωσαν, τον νεκρό μας. 

Μετά τον Αλβανικό εμπαιγμό, με τον άταφο νεκρό εθνομάρτυρα και πριν καν αποδοθεί η σορός  του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην οικογένειά του, το υπουργείο προστασίας του πολίτη αποφάσισε μετά από πέντε ολόκληρες ημέρες να στείλει στα Τίρανα αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και όπως αποκαλύπτει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, αυτός δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Χασιώτη, τον προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που αφού «αποκάλυψε» ποιοι σχετίζονται με τους «ορφανούς» φόνους των Γρίβα, Στεφανάκου, Παπαχρήστου, και [τελευταία] του Μακρή, σπεύδει μόνος του και χωρίς κλιμάκιο σε μια εχθρική και αφιλόξενη χώρα για να … ξεδιαλύνει το έγκλημα μια εβδομάδα μετά.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 

Και δεν είναι ο μόνος που δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αφού ο αρχηγός Ανδρικόπουλος, ακολουθώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης, γίνεται συνεργός στο να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης και του ελληνισμού που παρακολουθούν σύξυλοι τις εξελίξεις και με τους Αλβανούς του ναρκωέμπορου πρωθυπουργού Ράμα, να μας κάνουν ότι θέλουν. Και ενώ η οικογένεια αναμένει τη μεταφορά της σορού από τα Τίρανα για να γίνει η ταφή στους Βουλιαράτες, τώρα η εισαγγελία Τιράνων, εκτός από τον πατέρα του θύματος θέλει –όπως πληροφορείται το ΜΑΚΕΛΕΙΟ- να σύρει στην πρωτεύουσα για κατάθεση και την πρώην γυναίκα του βορειοηπειρώτη. Μια γυναίκα που δεν ήταν καν στην Αλβανία τη ημέρα της δολοφονίας και στην προσπάθεια του Αλβανικού καθεστώτος να «αντλήσει» ή να κατασκευάσει  στοιχεία για το βίαιο χαρακτήρα του Κωνσταντίνου.

Και σ’ όλα αυτά ρόλο θεατή έχουν η γυναίκα Ελληνίδα πρέσβης στα Τίρανα Ελένη Σουράνη, αλλά και ο νέος πρόξενος στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης, που μόλις πριν από μια εβδομάδα μετατέθηκε στην Αλβανία από τον πολιτισμένο Καναδά. Για την  κυρία Σουράνη, τρέμει το φυλλοκάρδι κάθε φορά που την καλούν στο Αλβανικό ΥΠΕΞ της ζητώντας της εξηγήσεις  όπως την τελευταία φορά και μετά τη δολοφονία του έλληνα, που της ζήτησαν εξηγήσεις για το κάψιμο μιας Αλβανικής σημαίας στην Ελλάδα και αξιώνοντας από την ίδια να υπάρξει καταδίκη από πλευράς Αθήνας για «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών». Η πρέσβης  δεν έδωσε ούτε την στοιχειώδη εντολή να είναι ο πρόξενος Κακίσης έστω έξω από το  χώρο του νεκροτομείου Αργυροκάστρου, όταν επιτράπηκε για πέντε λεπτά να δει τη σωρό ο καθηγητής της ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, αλλά και ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας. Αν και από τις  7 Ιουλίου 2016,  έχει επιδώσει τα διαπιστευτήρια στον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας Νισάνι, εντούτοις αδυνατή να αντιληφθεί την τακτική των Αλβανικών ενεργειών.

Η πρέσβης πάντως σ΄ αυτή την Ελληνοαλβανική κρίση νιώθει να τρίζει η καρέκλα της αφού νιώθει «απροστάτευτη» από το Ελληνικό ΥΠΕΞ μετά και από την απομάκρυνση από το διπλωματικό σώμα του συζύγου της, επίσης πρέσβη. Το γεγονός που σημάδεψε και την ίδια συνέβη το Σεπτέμβριο 2014 στο ψυχρό Βερολίνο. Ο πρέσβης σύζυγός της αν και εξάδελφος του Σαμαρά, ωθήθηκε σε παραίτηση, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού  στη γερμανική καγκελαρία και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Παναγιώτης Ζωγράφος, μόλις δέκα μήνες πριν από τη συνταξιοδότησή του τα βρόντηξε επειδή δεν εκλήθη καν να παραστεί στη συνάντηση εργασίας του κ. Σαμαρά με την κυρία Μέρκελ. Και αντί αυτού τρύπωσε ο Λαζαρίδης. Ο πρέσβης είχε εισηγηθεί στον εξάδελφο ότι δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αλλά ο άφιλος του το κράταγε να τον εκθέσει από κοντά …

Και για να πάμε στον Κακίση, νέο πρόξενο «υπερασπιστή» της μειονότητας. Πρόκειται για διπλωμάτη του «γλυκού νερού» που από την  Οττάβα και το Τορόντο, προσγειώθηκε στην χώρα του χάους και του Ανθελληνισμού. Τοποθέτηση βέβαια που ισοδυναμεί με δυσμενή μετάθεση αν αναλογιστεί κανείς πως τον Οκτώβρη 2014, φωτογραφιζόταν στον Καναδά με υψηλούς αξιωματούχους της Ε.Ε, όπως ΤΟΝ Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy και τον  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Barroso, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Οττάβα για να εκπροσωπήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Καναδά. Η Σύνοδος Κορυφής φιλοξενήθηκε από τον Καναδό Πρωθυπουργό κ. Stephen Harper και σηματοδότησε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης (SPA) και την Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA). Η Ελλάδα εκεί εκπροσωπήθηκε από τον τότε Επιτετραμμένο κ. Λάμπρο Κακίση.

Και αυτοί οι «ειρηνοποιοί» ο κ. Κακίσης, αλλά και η πρέσβειρα στα Τίρανα καλούνται  να αντικρούσουν τον παραλογισμό των Τιράνων, όπως της εισαγγελίας του καθεστώτος που τώρα σχηματίζει δικογραφία κατά του νεκρού ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Εκτός αν ο Έλληνας αξιωματικός Χασιώτης, πηγαίνει εκεί με σκοπό να πάρουν πίσω οι Αλβανοί την πρωτοφανή δίωξη σε νεκρό!

Γιάννης Γιαννόπουλος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: