Ξεπέρασαν κάθε όριο οι ΣΥΡΙΖAίοι: Στις 120 μέρες ο μέσος χρόνος καθυστέρησης στις πληρωμές του Δημοσίου

Κοινοποίηση:
eforia-5702-696x377

Ούτε… σεντ δεν πληρώνει το Δημόσιο για τις υποχρεώσεις που έχει σε προμηθευτές (κυρίως του κλάδου της υγείας), τεχνικές εταιρείες και άλλους, καθώς οι τυχοδιώκτες του ΣΥΡΙΖΑ αδειάζουν τα ταμεία μόνο και μόνο για να διορίσουν!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία Intrum τον Απρίλιο, το Δημόσιο πλήρωσε μόλις 2,3 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, ενώ μηδενικές ήταν οι πληρωμές για επιστροφή φόρου.

Μέσα σε όλα αυτά, οι χυδαίοι κυβερνώντες θυμήθηκαν να δώσουν και 12,1 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους που περιμένουν χρόνια για να πάρουν τα ποσά που δικαιούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος Απριλίου οι επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 700 εκατ. ευρώ από σχεδόν 420 εκατ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου. Η τραγική εικόνα στο μέτωπο των οφειλών του Δημοσίου είναι ενδεικτική για την κατάσταση χάους που θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω τερτιπιών της απερχόμενης κυβέρνησης, οι υποχρεώσεις του Δημοσίου εκτινάχθηκαν στα 2,36 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου από 2,196 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου. Και να φανταστεί κάποιος, ότι το θέμα του μηδενισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ήταν κυρίαρχο στην ατζέντα των δανειστών, οι οποίοι μάλιστα το θεωρούσαν μέχρι και πριν μερικούς μήνες ως βασικό προαπαιτούμενο! Φανταστείτε και να μην το είχαν ως ένα από τα κυρίαρχα θέματα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας…

Τα στοιχεία για την εικόνα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου δείχνουν ότι ο μέσος χρόνος καθυστέρησης στην πληρωμή είναι σχεδόν 120 μέρες όταν πέρυσι ήταν 78! Ειδικά για τις οφειλές προς επιχειρήσεις ο μέσος χρόνος καθυστέρησης φτάνει πλέον τις 64 μέρες όταν πέρυσι ήταν 40 μέρες! Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έρευνα της εταιρείας Intrum, πολλές εταιρείες στερούνται πολύτιμης ρευστότητας και αναγκάζονται να προχωρήσουν σε απολύσεις προκειμένου να μείνουν όρθιες.

Το αριστερό αφήγημα της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών συνίσταται στη δαιμονοποίηση των “κακών εργοδοτών”, οι οποίοι δεν πληρώνουν τις οφειλές τους προς τους εργαζόμενους ή τους απολύουν, ενώ την ίδια στιγμή το Δημόσιο τους έχει “λερώσει”, αφού δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι μισές επιχειρήσεις στις οποίες οφείλει το Δημόσιο, επισημαίνουν ότι αν είχαν εισπράξει αυτά τα χρήματα, θα προχωρούσαν σε προσλήψεις!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: