Ξάνθη – ΑΕΚ: 0-1: Σπουδαία νίκη και διπλό στα «Πηγάδια» για την «Ένωση» στην πρώτη του Μάσιμο Καρέρα

Κοινοποίηση:
aek

Με νίκη της ΑΕΚ 1-0 επί των «Ακριτών», έληξε το αγώνας για την 14η αγωνιστική της  Α΄Εθνικής, ενώ ο Μάσιμο Καρέρα στην Ξάνθη, κατέγραψε ένα νικηφόρο ντεμπούτο.

Η Ένωση ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ταλαιπωρήθηκε από τον κακό αγωνιστικό χώρο, αλλά εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Φασίδη στο 77′ και σκόραρε με τον Γαλανόπουλο στο 84′ για να πάρει το διπλό στα “Πηγάδια”.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, “πιέζοντας” ψηλά στην άμυνα της Ξάνθης και “κλέβοντας” μπάλες. Κατάφερε έτσι να φανεί πιο “επικίνδυνη” με Μάνταλο, Ολιβέιρα και Λιβάγια να “απειλούν” στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς με πολλά φάουλ στο χώρο του κέντρου και το γήπεδο… χωράφι να μη βοηθάει τους παίκτες και των δύο ομάδων, οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Το 0-0 ήταν έτσι αναμενόμενα το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση ξεκίνησε και πάλι καλύτερα και έχασε καλή ευκαιρία με τον Κρίστιτσιτς μόλις στο 46′, αλλά ο ρυθμός έπεσε ξανά αμέσως μετά, με τους επιθετικούς της ομάδας του Καρέρα να δυσκολεύονται να “σπάσουν” το οφσάιντ στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο τελευταίο 20λεπτο όμως, η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να πάρει το ματς και “πίεσε” ξανά την Ξάνθη. Λιβάγια και Ολιβέιρα δημιουργούσαν καταστάσεις στην περιοχή των “Ακριτών” και ο Χουλτ κέρδισε πέναλτι στο 74′, το οποίο ακυρώθηκε όμως σωστά μέσω VAR.

Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο Φασίδης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε πέντε λεπτά και άφησε την ομάδα του Γιώργου Παράσχου με δέκα παίκτες για το φινάλε της αναμέτρησης. Η Ένωση δεν έχασε την ευκαιρία και με τον Γαλανόπουλο στο 84′ να σκοράρει για πρώτη φορά με την “κιτρινόμαυρη” φανέλα, έλυσε το… γόρδιο δεσμό για το 1-0 της ομάδας του.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να παίρνει μία σπουδαία νίκη σε μία δύσκολη έδρα, στο ντεμπούτο του Ιταλού τεχνικού στη Superleague.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: