Νικ. Κουρκουλάκος. Ο ταγματασφαλίτης της Πάτρας και αφεντικό του…σοσιαλιστή Γ.Γεννηματά που κρέμασε στα Ψηλά Αλώνια 10 κομμούνια απ’ το τσιγκέλι για παραδειγματισμό

Κοινοποίηση:
kourkoylakos1

1944. Απαγχονισμός 10 Κομμουνιστών στα Ψηλά Αλώνια των Πατρών.

Σε απάντηση στις εκτελέσεις των 46 Αστυνομικών από το ΚΚΕ, ο διοικητής του Τάγματος Ασφαλείας Πατρών Νικόλαος Κουρκουλάκος , παρέλαβε από τις φυλακές 10 κομμουνιστές και τους εκτέλεσε , με απαγχονισμό στα Ψηλαλώνια ,και τους άφησε να αιωρούνται επί 24 ώρες προς…παραδειγματισμό! Μεταξύ των 10 ο σοσιαλιστής δικηγόρος και συνιδρυτής του ΕΑΜ Χρήστος Χωμενίδης που είχε οριστεί πρόεδρος της Πελοποννησιακής Διοικητικής Επιτροπής και ο επίσης δικηγόρος και στέλεχος της ΠΕΕΑ Δημήτρης Πετρίδης. Στην εκτέλεση ήταν παρούσα η «σύντροφος» του Χωμενίδη Κλυτώ , η οποία αφού έδωσε χρήματα στον νεκροθάφτη για να τον βάλει σε ατομικό και όχι σε ομαδικό τάφο, αυτοκτόνησε μετά από λίγες ημέρες στον Κήπο του σπιτιού του Χωμενίδη στην Ακράτα.

Μερικά από τα ανδραγαθήματα του παλιού αφεντικού του Γ.Γεννηματά, αγωνιστή της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σοσιαλισμού, πατέρα της σημερινής πασοκτζούς Φώφης που υπακούει μόνον στα πλούσια αφεντικά της. Οι Γεννηματάδες άλλωστε, πάντα είχαν συνηθίσει να έχουν αφεντικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο σημερινό έντυπο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, για την ιστορία, η οποία δεν παραγράφεται και θα τη μάθετε μόνον μέσα από εδώ. 

1.indd

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ο Γεννηματας ηταν ενας αρχιπασοκος κολλητος του σιδερενιου με τις γκομενες,που τον προλαβε ο θανατος και δεν προλαβε να κανει τις λαμογιες και την μασα που κανανε οι αλλοι.

  2. Χαχαχα ,γνωστο είναι ποσο καραγκιόζης είναι ο μεσος ελληνας επι βασιλια ολοι τεντα,επι χουντας ολοι σουζα,επι μεταπολίτευσης ολοι δημοκρατες και αντιστασιακοι,επι αλλαγης ολοι πασοκοι και σοσλια-ληστες ….ρε μνημονια και σουβλα μεχρι να παερει η χρυση αυγη το τσαμπιονς λινγκ λεμε!!!!!

    1. ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ. Τ0ΥΣ ΠΑΣΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Comments are closed.