Νέο ντιρέκτ χτύπημα Ράικου κατά Παπαγγελόπουλου: “Απαιτούσε να του κάνω…”

Κοινοποίηση:
image-1-5282-1024x615-1

Ξεκίνησε και η δεύτερη ημέρα κατάθεσης στην προανακριτική επιτροπή της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, η οποία φέρεται να επιμένει ότι ο «Ρασπούτιν» είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παρενέβαινε στην υπόθεση της Novartis και πίεζε για πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πηγές από την προανακριτική η κυρία Ράικου φέρεται να καταθέτει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε απαιτήσει την «κατασκευή» στοιχείων και να πάει στη Βουλή ένας φάκελος για πολιτικά πρόσωπα με στοιχεία που όμως δεν υπήρχαν. Επιμένει επίσης ότι οι πιέσεις γίνονταν μέσω της κυρίας Παπαδάκου λέγοντας πως ήταν η φωνή του στο γραφείο της.

Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν εκείνη έλεγχε πολιτικά πρόσωπα φέρεται να απάντησε πως δεν είχε αποκλείσει την συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην έρευνα της αλλά αυτά δεν είχαν προκύψει.

Για τις σχέσεις του κ. Παπαγγελόπουλου με τη νυν εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη φέρεται η κυρία Ράικου να έχει απαντήσει πως υπήρχε δημοσίευμα που τα λέει ξεκάθαρα «Οι μαθητές του Παπαγγελόπουλου παίρνουν τα ηνία της Δικαιοσύνης». 12/4/2017 στην εφημερίδα Δημοκρατία. Δεν το λέω εγώ…»

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς ερωτηθείσα και για άλλες υποθέσεις που ξέρει, όπως είπε και χθες ότι έκανε παρεμβάσεις ο κ. Παπαγγελοπουλος ανέφερε ότι ανάμεσά της ήταν και η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, που πρώτος ελεγχόμενος ήταν ο επιχειρηματίας κ. Καλογρίτσας και της ζήτησε να την κρατήσει πίσω. Να μην την περαιώσει και φέρεται να πρόσθεσε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να συγκαλύψει την διερεύνηση του σκανδάλου.

Η κυρία Ελένη Ράικου, επίσης ανέφερε ότι παρεμβάσεις έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και σε άλλες υποθέσεις όπως την λίστα Λαγκάρντ λέγοντας πως οι τότε εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρας, Καλούδης και Ζαγοραίος συνοδεία της Γιάννα Παπαδάκου αρχές Σεπτεμβρίου πήγαν να πάρουν κατάθεση στο Παρίσι από τον Φαλτσιανί. Πήγαν κρυφά από τον Άρειο Πάγο σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία. Και επειδή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν ήταν σε γνώση της μετέβη ο Παπαγγελόπουλος στον Άρειο Πάγο και τους έτριξε τα δόντια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτή η ραικου.. Πως βάφεται έτσι;;;…. Κατά λάθος πρέπει να έγινε δικαστικός και εισαγγελέας…

Comments are closed.