Νέο εργατικό ατύχημα με ανατροπή απορριμματοφόρου του Δ. Λαυρεωτικής – Σε κίνδυνο οι εργαζόμενοι της καθαριότητας (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Νέο εργατικό ατύχημα με ανατροπή απορριμματοφόρου – Καταγγελία του ΕΚ Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής

Ατύχημα με απορριμματοφόρο του Δήμου Λαυρεωτικήςσημειώθηκε την Τρίτη, όταν για άγνωστους λόγους ξέφυγε από την πορεία του, ντεραπάρισε και κατέληξε σε χωράφι.

Το ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Χάρακα, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός εργαζομένου.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής αναφέρει πως «το ατύχημα που σημειώθηκε με το απορριμματοφόρο του Δήμου Λαυρεωτικής, το οποίο ανετράπη και κινδύνευσαν τρεις συνάδελφοι, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στους δήμους και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται οι εργαζόμενοι. Αυτά έχουν να κάνουν με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, έλλειψη ατομικών μέσων προστασίας, γερασμένου στόλου αυτοκινήτων, επικίνδυνες εργασίες από μη εξειδικευμένο προσωπικό.

Απαιτούμε από το Δήμο Λαυρεωτικής να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων, να δοθούν τα ατομικά μέσα προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους, να φτιαχτούν αποδυτήρια για να έχουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να προχωρήσουν άμεσα έλεγχοι σε όλα τα μηχανήματα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: