Νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων ο Μητροπολίτης Δαρδανελλίων (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
Arhiepiskopos_Thyateiron_Dogma-768x418

Στην πλήρωση της χηρεύσασας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει από το πρωί, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριών της για τον μήνα Ιούνιο. Νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ.Βρετανίας  είναι  ο Μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας.

Αρχικά, τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κήρυξαν εν χηρεία την Ι.Αρχιεπισκοπή λόγω της ιδιαιτέρως επιβαρυμένης καταστάσεως της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ. Γρηγορίου.

Από την ψηφοφορία των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό, κατόπιν προβολής τριών υποψηφίων, εξελέγη παμψηφεί ο Μητροπολίτης Δαρδανελλίων κ. Νικήτας (Λιούλιας), Διευθυντής του Πατριαρχικού Ορθοδόξου Ινστιτούτου “Πατριάρχης Αθηναγόρας”, στο Berkeley Καλιφόρνιας.

Ταυτόχρονα, η Αγία και Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκφράσει την ευαρέσκειά της στον Αρχιεπίσκοπο πρώην Θυατείρων και Μ.Βρετανίας κ. Γρηγόριο για την πολυετή διακονία και προσφορά του στον πιστό λαό της σημαντικής αυτής εκκλησιαστικής Επαρχίας της Μητρός Εκκλησίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: