Νέες αποκαλύψεις για τον Βούλγαρο οπαδό που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη (BINTEO)

Κοινοποίηση:
voulgaros_thesaloniki

Σοκάρει η υπόθεση του 28χρονου οπαδού από τη Βουλγαρία, ο οποίος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ και την επόμενη μέρα έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια σοβαρού επεισοδίου μεταξύ οπαδών.

Ο δικηγόρος και φίλαθλος του Άρη, Τάσος Καραλίγκας, που προσέφερε οικειοθελώς τις υπηρεσίες του για την υπόθεση και εξουσιοδοτήθηκε από την ΠΑΕ Άρης και τον ερασιτέχνη, είναι σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια του 28χρονου και μιλά στο ThessToday.gr.

“Προσέτρεξα οικειοθελώς ως φίλαθλος του Άρη για να δω αν χρειάζονται κάποια βοήθεια οι δύο τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και στην πορεία βρέθηκα στο πλευρό της οικογένειας του 28χρονου από την Βουλγαρία”, σημειώνει ο κ. Καραλίγκας.

“Η αστυνομία συλλέγει υλικό γύρω από την υπόθεση και διενεργείται προανάκριση. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εξετάζονται”, προσθέτει.

Αναφερόμενος στο πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 28χρονου ο κ. Καραλίγκας εξηγεί πως “επειδή εμπλέκεται το προξενείο της Βουλγαρίας και υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία θα χρειαστεί να περάσουν περίπου δυόμιση μήνες για να ολοκληρωθεί η σύνταξη του πορίσματος. Δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση”, τονίζει.

Ο 28χρονος Βούλγαρος μαζί με παρέα ακόμη 11 ατόμων (συνολικά εννέα Βούλγαροι και τρεις Έλληνες) έπιναν καφέ σε καφετέρια επί της οδού Μαρίας Κάλλας στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. “Κάποιος ειδοποίησε παοκτζήδες και αυτοί έστησαν καρτέρι όταν έφευγαν οι οπαδοί του Άρη από την καφετέρια”, αναφέρει ο κ. Καραλίγκας.

“Ήταν φονική ενέδρα. Δεν υπάρχει κανένα “ραντεβού” με κανέναν αντίπαλο οπαδό. Τους περίμεναν φορώντας full face, δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί. Τους είχαν παρακολουθήσει από πριν γιατί ξέρανε που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητου του 28χρονου, το οποίο το είχαν καταστρέψει”, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοι δύο Βούλγαροι που τραυματίστηκαν και νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, αδυνατούν να αναγνωρίσουν πρόσωπα, διότι αυτοί που τους επιτέθηκαν είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Να σημειωθεί ότι και οι δύο έχουν ήδη επιτρέψει στη Φιλιππούπολη.

Ο κ. Καραλίγκας επισημαίνει: “Είμαστε σε συνεργασία με τον ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Άρης και συλλέγουμε υλικό, ώστε να υποβάλλουμε μηνύσεις και αγωγές σε όποιον προσβάλει την μνήμη του νεκρού”. Προσθέτει ότι “ο κ. Καρυπίδης έχει πάρει προσωπικά το θέμα και τους έχει διαθέσει την καλύτερη δικηγορική υπεράσπιση. Όταν έρθει η ώρα θα διοριστεί ο δικηγόρος”.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThessToday.gr, τα εσωτερικά όργανα του αδικοχαμένου 28χρονου Βούλγαρου είχαν συνθλιβεί από χτυπήματα που δέχθηκε πριν τον χτυπήσει το αυτοκίνητο.

Η ΠΑΕ Άρης στο πλευρό της οικογένειας

Η ΠΑΕ Άρης έχει συστήσει δικηγορικό επιτελείο, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας, Θεόδωρος Καρυπίδης, έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση. Να σημειωθεί, ότι η ΠΑΕ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα της οικογένειας. Συγκεκριμένα, έχει διαθέσει μέχρι στιγμής το ποσό των 2.000 ευρώ για τα έξοδα του γραφείου κηδειών και για τη μεταφορά της σορού στη Φιλιππούπολη για να γίνει η καύση.

Ο Ερασιτέχνης Άρης και η ΠΑΕ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια του 28χρονου.

Όπως έγινε γνωστό, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να μη συγκαλυφθεί τίποτα στην υπόθεση και να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε οι ένοχοι να βρεθούν, να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν από τη δικαιοσύνη.

Στην επίσημη ανακοίνωση της η ΠΑΕ Άρης αναφέρει: “Δυστυχώς τα κρούσματα τυφλής οπαδικής βίας παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Είναι λυπηρό και συνάμα εξοργιστικό εν έτη 2020 να χάνονται ανθρώπινες ζωές στο βωμό της οπαδικής βίας. Η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα πλέον μετά και το σημερινό κρούσμα”. (Αναλυτικά εδώ).

Συντετριμμένη η οικογένεια

Οι γονείς του 28χρονου είναι συντετριμμένοι, αρνούμενοι να δεχτούν το γεγονός ότι χάθηκε έτσι άδικα το παιδί τους. Η οικογένεια του μαζί με την αδερφή και τη σύντροφο του Τόσκο, που ήταν μαζί επί 6 χρόνια, έχουν έρθει στην Ελλάδα από το πρωί της Δευτέρας. Η θεία του και ο άντρας της που κατοικούν στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο 28χρονος δεν είναι πλέον στη ζωή.

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι της Μπότεφ Πλόβντιβ

Φίλαθλοι της Μπότεφ Πλόβντιβ είπαν το τελευταίο αντίο στον Τόσκο ανάβοντας πυρσούς και καπνογόνα στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ τραγούδησαν και όλοι μαζί.

Οι συλλήψεις

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη και κρατούνται δύο νεαροί άνδρες 24 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε ελεύθερη, μετά την εις βάρος της απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και τα δύο σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τροχαίο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Και οπως παντα οι ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ δεν ειχαν καμμια ανανειξη!!!

Comments are closed.