Νέα τουρκική πρόκληση – Αναχωρεί το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο για την κυπριακή ΑΟΖ

Κοινοποίηση:
ektakto

Συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελετή αποχώρησης, παρουσία του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, του δεύτερου γεωτρύπανου Γιαβούζ, το οποίο στις αρχές Ιουλίου θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο που έχει “αδειοδοτήσει” το ψευδοκράτος

“Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους” έγραψε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σήμερα ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά. Σύμφωνα με την NAVTEX, η άσκηση πραγματικά πυρά θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου για τις 20 Ιουνίου, ημέρα της Σύνοδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη θα θέσουν το θέμα επί τάπητος μετά τις απόπειρες γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: