Νέα εξελιξη: 4 δράστες συμμετείχαν στην επίθεση της Ουτρέχτης – Φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ»

Κοινοποίηση:
epa07446521 Armed police and a body (R) at the scene where a shooting took place at the 24 Oktoberplace in Utrecht, The Netherlands, 18 March 2019. According to the the Dutch Police, several people have been injured in a shooting on a tram in the central Dutch city of Utrecht.  EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN  ATTENTION EDITORS: PICTURE CONTAINS GRAPHIC CONTENT

Τα διεθνή μέσα την τελευταία ώρα, επικαλούμενα το ολλανδικό σάιτ Het Parool αναφέρουν ότι μάρτυρας που ήταν παρών στην τρομοκρατική -όπως όλα δείχνουν- επίθεση στην Ουτρέχτη ανέφερε ότι οι ένοπλοι ήταν τέσσερις, κρατούσαν τουλάχιστον δύο όπλα και φώναζαν Αλλαχού Ακμπάρ.

Οι τέσσερις δράστες φέρονται να διέφυγαν μετά την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης με ένα κόκκινο Renault Clio το οποίο, σύμφωνα με την Mirror, είχαν κλέψει λεπτά πριν την τρομοκρατική επίθεση.

Ενώ οι δράστες αγνούνται, νωρίτερα βρέθηκε το αμάξι με το οποίο φέρονται να διάφυγαν οι δράστες της επίθεσης στο τραμ της Ουτρέχτης.

Να σημειωθεί οτι νωρίτερα η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτό του 37χρονου Τούρκου δράστη (φερόμενου τουλάχιστον). Η ίδια η ολλανδική αστυνομία, πάντως, μέχρι πρότινος δεν μπορούσε να ξεκαθαρίσει αν ψάχνουν έναν ή περισσότερους δράστες για την επίθεση στο τραμ της Ουτρέχτης. Μάλιστα, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι έπεσαν πυροβολισμοί σε διάφορα σημεία της Ουτρέχτης, χωρίς όμως να διευκρινιστει αν αυτό συνέβη παράλληλα με την επίθεση στο τραμ ή ακολούθως, κατά τη διαφυγή των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι έχουν εντολές από την αστυνομία να παραμείνουν στα σπίτια τους ή σε όποιο κτίριο βρίσκονται. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται σε κανέναν να βγει από το κτίριο στο οποίο βρισκόταν την ώρα της επίθεσης στο τραμ ή ακολούθως.

Η Ουτρέχτη, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο τραμ, είναι νεκρή πόλη, αφού δεν κυκλοφορούν τα μέσα μεταφοράς, οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα κτίρια, τα παιδιά κλειδαμπαρωμένα στα σχολεία και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους.
Ο ένοπλος, που πιθανώς είχε συνεργούς, διέφυγε σύμφωνα με πληροφορίες με ένα κλεμμένο, όπως αποδείχθηκε, κόκκινο Renault Clio, το οποίο βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο σε άλλο σημείο της πόλης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: