Νέα Ζηλανδία: «Ξεσκονίζουν» το ταξίδι του μακελάρη στην Ελλάδα – Ψάχνουν για στοιχεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
makelaris-nea-zilandia-708

Τις επαφές αλλά και τις κινήσεις του δράστη του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, στην Ελλάδα αναζητούν οι ελληνικές Αρχές.

Ο δράστης, οποίος ευθύνεται για τον θάνατο 50 ανθρώπων, είχε επισκεφτεί τρεις φορές τη χώρα μας κάνοντας τουρ σε Σαντορίνη και Ηράκλειο. Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. ο Τάραντ έφτασε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2016, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2016.

Δείτε την αποκάλυψη του Στέφανου Χίου την Παρασκευή 16-3-2019 στο Εκρηκτικό δελτίο

Την άνοιξη του 2016 φαίνεται πως από τη χώρα μας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το μακελειό πο τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του από το αεροδρόμιο, όπου βρισκόταν στις 17 Μαρτίου. Τρεις ημέρες μετά έφτασε και πάλι στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη και φέρεται να έμεινε για τουλάχιστον 15 ημέρες, κάνοντας τουρ σε Ηράκλειο Κρήτης και Σαντορίνη. Αυτό το πρώτο του ταξίδι φαίνεται πως πιθανότατα ήρθε για λόγους αναψυχής.

Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει τους αριθμούς κινητών που χρησιμοποίησε ο Τάραντ, θέλοντας να εντοπίσουν τυχόν μετακινήσεις του σε άλλες περιοχές. Παράλληλα, θα εξεταστεί ο τρόπος μετακινήσεις του μέσω εταιρειών ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Οι αρχές προσπαθούν να βρουν και τυχόν επαφές που είχε, εάν έγιναν συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή ηλεκτρονικές, παραμονές του σε ξενοδοχεία και άλλες πόλεις που ενδεχομένως επισκέφθηκε.

Τον Νοέμβριο του 2016, ο Τάραντ, που είχε κάνει τουρνέ σε Τουρκία και Βαλκάνια, ταξίδεψε μέσω Αθήνας από το Κάϊρο μέσω Αθήνας για Βουκουρέστι και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο. Μάλιστα, φέρεται να έμεινε για 15 ημέρες. Οι αρχές αναζητούν τι έκανε αυτές τις ημέρες και εάν ταξίδεψε σε άλλες περιοχές.

Η σχέση του με την Ελλάδα διερευνήθηκε εξαιτίας των λέξεων «Turkofagos» και «Lepanto» (η ονομασία της Ναυπάκτου) που βρισκόταν γραμμένες επάνω στο όπλο της τραγωδίας.

Μετά την αποκάλυψη του Μακελειού και ο Αθανάσιος Δρούγος… επιβεβαιώνει τις διασυνδέσεις του “Τουρκοφάγου” με την Ελλάδα

Ο διεθνολόγος-στρατιωτικός αναλυτής, Θανάσης Δρούγος, υποστηρίζει πως ο Μπρένταν Τάραντ είχε επισκεφτεί  τις Θερμοπύλες και τους Δελφούς, αλλά και τη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Open, ταξίδεψε σε Δελφούς, Μυκήνες και Θερμοπύλες, ενώ στη Φθιώτιδα φαίνεται να έμεινε αρκετό διάστημα. Επισκέψεις φέρεται να έκανε σε Σούνιο και Σαλαμίνα και στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια, προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Τα όπλα της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: