ΝΕΟΣ ΧΑΜΟΣ! Κάτι τρέχει με το Open: Απομακρύνσεις κορυφαίων στελεχών

Κοινοποίηση:
openlogo

Την ώρα που τα περισσότερα κανάλια βάζουν την τελευταία πινελιά στα προγράμματά τους για την επόμενη σεζόν, το Open ρισκάρει για δεύτερη φορά το λανσάρισμα του προγράμματος του. Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες τα «διαζύγια» με τα κορυφαία στελέχη διαδέχονται το ένα το άλλο σε κλίμα έντασης και όχι συναίνεσης, ενώ ο προγραμματισμός μένει στον «αέρα».

Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε επίσημα η απομάκρυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Τζώνη Καλημέρη, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μέσω του Δελτίου Τύπου, απομακρύνθηκε για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη στον χώρο της τηλεόρασης το οποίο φυσικά εδώ και μήνες εργαζόταν προκειμένου να συμμαζέψει τη «ζημιά» και να αποφύγει επιπλέον κακοτοπίες. Οι σχέσεις του με την ηγεσία του σταθμού άρχισαν να διαταράσσονται εδώ και εβδομάδες, καθώς ο αρνητικός απολογισμός χρεωνόταν σε πρόσωπα που δεν έφεραν ευθύνη. Ο ίδιος γνώριζε καλά πως ένα νεοσύστατο κανάλι χρειάζεται χρόνο και υπομονή προκειμένου να δρέψει καρπούς. Η ανυπομονησία και οι υψηλοί στόχοι ωστόσο δημιούργησαν εκνευρισμό και αφόρητη πίεση καθώς ο ανταγωνισμός με τα κανάλια που εδώ και δεκαετίες διανύουν τηλεοπτικές πορείες ήταν σκληρός και άνισος.

Ο Καλημέρης είδε πως το αδιέξοδο σε επίπεδο συμφωνίας και συνεννόησης ήταν ορατό και δεν θέλησε να ρισκάρει άλλο. Υπήρχε διαφωνία απόψεων η οποία άγγιζε το χάσμα. Αλλωστε μία δελεαστική πρόταση που δέχθηκε τις τελευταίες μέρες από άλλο κανάλι ήταν πολύ πιο θελκτική και σχεδόν λυτρωτική για τα μελλοντικά σχέδιά του. Την περασμένη Παρασκευή απλά έπεσαν οι επίσημοι τίτλοι τέλους μιας σχέσης που εδώ και μήνες είχε ρωγμές.

Την ίδια μέρα η Αλκηστις Μαραγκουδάκη, η γυναίκα πάνω στην οποία στήριξε όλο το ψυχαγωγικό πρόγραμμα η ιδιοκτησία του Open, ήλθε σε σύγκρουση με κορυφαίο στέλεχος το οποίο της χρέωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και τις «χαμηλές πτήσεις» προγραμμάτων εκτός αρμοδιότητάς της. Η αντίδρασή της ήταν έντονη και σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων του σταθμού, την περασμένη Κυριακή έσπευσε στις εγκαταστάσεις προκειμένου να μαζέψει τα πράγματά της. Πλέον εκκρεμούν οι λεπτομέρειες για τη λύση της συνεργασίας αλλά και η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού.

Η ίδια τηρεί σιγή ιχθύος και αρνείται να αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη… Πάντως είναι θέμα ημερών να φύγουν και άλλοι συνεργάτες της διεύθυνσης προγράμματος ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι περικοπές θα ακουμπήσουν και άλλους τομείς του καναλιού.

Πέρα από τις απομακρύνσεις στελεχών τα προβλήματα είναι πολλά και αφορούν ανανέωση συμβολαίων και παραγωγών όπως και τη διαχείριση της οικονομικής ζημιάς στο κανάλι, το οποίο επένδυσε μεγάλα ποσά προκειμένου να κλείσει «δυνατά» ονόματα αλλά και να χρηματοδοτήσει παραγωγές. Δυστυχώς τα νούμερα τηλεθέασης δεν ήταν τα προσδοκώμενα ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά καθώς η διαφημιστική πίτα μοιράζεται σε πολλά κομμάτια.

Τα σχέδια των επικεφαλής είναι η ανάθεση αρμοδιοτήτων σε πρώην στέλεχος του ΑΝΤ1 και ο επαναπροσδιορισμός των στόχων και του προϋπολογισμού. Ηδη έχει ξεκινήσει ένας πρώτος έλεγχος των όσων έγιναν ενώ έχουν «παγώσει» πολλά projects από όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί. Για την επόμενη σεζόν όλα είναι ανοιχτά καθώς ένα ακόμη καλοκαίρι βρίσκει το Open μπροστά σε ένα πρόγραμμα με πολλές ελλείψεις και με πολλά προβλήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: