Μπόρις Τζόνσον: Για 20 χρόνια μάθαινα μόνο ελληνικά και λατινικά

Κοινοποίηση:
johnson

Επιστροφή στα θρανία για τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε σε δημοτικό σχολείο του νοτιοδυτικού Λονδίνου για να προωθήσει τη δημιουργία δωρεάν σχολείων, τα οποία θα συγχρηματοδοτούνται από τη βρετανική κυβέρνηση και όχι από το τοπικό συμβούλιο.

Μιλώντας στους μαθητές, ο Βρετανός πρωθυπουργός επαίνεσε την κλασική παιδεία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό του.

«Δεν έκανα τίποτα εκτός από λατινικά και ελληνικά για περίπου 20 χρόνια και τώρα είμαι πρωθυπουργός. Πρόκειται για μια εξαιρετική εκπαίδευση», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ο Μπόρις Τζόνσον, μάλιστα, εξήγησε με σύγχρονους όρους τη διαφορά μεταξύ της Αρχαίας Σπάρτης και της Αρχαίας Αθήνας, δίνοντας ένα παράδειγμα για την ανοικτότητα της κοινωνίας:

«Έχετε δει στο βιβλίο σας μια εικόνα της Αθήνας και της Σπάρτης, θυμάστε αυτήν την εικόνα; Η Σπάρτη ήταν μια πολύ σκληρή στρατιωτική πόλη. Οι δύο πόλεις ήταν μονίμως σε αντιπαράθεση και οι Σπαρτιάτες δεν ήθελαν τους μετανάστες, τους έδιωχναν όλους. Όμως η Αθήνα ήταν πιο δεκτική και τότε υποδεχόταν ανθρώπους από όλο τον αρχαίο κόσμο που έρχονταν στην Αθήνα. Δείτε τις δύο πόλεις σήμερα. Η Αθήνα έχει αφήσει πίσω της απίστευτα δοξασμένες στιγμές, ενώ στη Σπάρτη υπάρχουν μόνο ερείπια. Αυτό μας λέει κάτι σημαντικό: Ότι οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί πρέπει να είναι ανοικτοί και δεκτικοί, αν θέλουν να είναι επιτυχημένοι».

Οι νουθεσίες του Βρετανού πρωθυπουργού πέρασαν μάλιστα και σε πιο πρακτικά θέματα που, όμως, μάλλον δεν ενδιέφεραν και τόσο τους μαθητές των οκτώ ετών με τους οποίους συζήτησε, αφού τους συμβούλεψε να μην σπαταλούν, όπως έκανε αυτός, το χρόνο που θα περάσουν στο Πανεπιστήμιο και να μην μεθάνε…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΠΟΥΦΕ ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΥΦΕ

  2. ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΤΗΝ ΠΙΑΣΑΤΕ;;;;

  3. …ο χρυσός των συμμάχων της Δήλου που έκλεψε ο περικλής, άραγε νά΄παιξε κάποιο ρόλο στην άνθηση της χαβούζας έναντι της Σπάρτης σύντροφε;
    Μήπως ο μπόζο κάνει το ακριβώς αντίθετο στο brexit απ΄ότι οι ανοιχτές πολιτείες;

  4. Εγω θα απαγόρευα να διδάσκετε η Ιστορία των αρχαιων Ελλήνων σε χωρες τού εξωτερικου. Δεν θα ερμηνεύει ο καθε π@παρας καθηγητης την ιστορια οπως τον συμφέρει για να περνάει τις ιδεες του. Εκτος του οτι προσβάλει τον Ελληνισμό, παρερμηνεύεται εσκεμμένα η ιστορια για να την χρησιμοποιούν προς ιδίον όφελος. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να φτιάχνουν λανθασμένες συνειδήσεις. Δεν θα το κάνουν ομως στο Όνομα τού Ελληνισμού. Μίλα για την Ρόμη αν θελεις.. Για την Ελλάδα δεν έμαθες απολύτως τίποτα! 20 χρόνια χαμένα πήγαν. Τζαμπα τα διδακτρα που πλήρωσαν οι γονεις σου. Ούτε την Δημοκρατία των Αθηναίων καταλάβατε, ούτε την Στρατιοκρατία των Σπαρτιατών, ούτε την Βασηλεία των Μακεδόνων!
    .
    Υ.Σ. Και τα ερείπια στην Σπάρτη μαλάκα τα έκαναν οι γερμανοί κωλοιτοί σας! Αλήθεια, αφού δεν σας αρέσαμε γιατί ερχόσασταν και σκάβατε;
    .
    Υπογραφή
    Μια Σπαρτιάτισα!
    Είμασταν πολύ ελαστικοί πριν 2.500 χρόνια με τους δούλους. Τώρα να δεις πως θα τους έχουμε! Στην Ιντήα όμως που εχουν τις κάστες και τους συμπεριφέρονται σαν ζόα δεν είδα τους οργανισμους ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αντιδρούν. Γιατί δεν πάνε κι εκεί οι ΜΚΟ να τους υπερασπιστούν; Μόνο στην Ελλάδα βγάζουν τα “φιλανθρωπικά” τους; Ε, ΟΗΕ?

Comments are closed.