Μπλόκο στο μπλόκο! Ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία στον Ε65, στον παράδρομο τα τρακτέρ. Παραμένουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας (νεότερο)

Κοινοποίηση:
karditsa

Οι αγρότες ετοιμάζονται να βγάλουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Ε65, στην Καρδίτσα, αλλά από ότι φαίνεται η αστυνομία έχει άλλη γνώμη.

Στο σημείο του κόμβου τα τρακτέρ έφτασαν λίγο μετά τις 12, αλλά οι κλούβες της αστυνομίας ήταν ήδη εκεί και τα περίμεναν, προκειμένου να μην επιτρέψουν στους αγρότες να μπουν στην εθνική οδό.

Η κινητοποίηση των αγροτών εντάσσεται στην απόφαση της πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε στα Φάρσαλα πριν μια εβδομάδα όπου αποφασίσθηκαν αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Πλατύκαμπο. Στα Φάρσαλα ωστόσο το πρωί αποφασίσθηκε η ακύρωση της κινητοποίησης.

karditsa1

Οι αγρότες, βλέποντας τα μπλόκα της αστυνομίας επιχειρούν στις 12:25 να βγουν στον αυτοκινητόδρομο μέσα από τα χωράφια. Εκεί όμως υπάρχουν τα προστατευτικά που δεν τους επιτρέπουν την είσοδο

agr_e65_c1 agr_e65_c8

Οι αγρότες κατάφεραν να περάσουν από ένα σημείο που ήταν κλειστός ο παράδρομος με λεωφορείο της αστυνομίας και πλέον επειχειρούν να μπουν στον Ε65 από τις εξόδους (αντί για τις εισόδους). Τέσσερα τρακτέρ κατάφεραν και πέρασαν πάνω στο ρεύμα του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση προς Τρίκαλα. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα ανεκόπηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Στο σημείο υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στο τοπικό δίκτυο.

Οι αγρότες κατάφεραν τελικά να μπουν στον εθνικό δρόμο, με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κ. Τζέλλα να τονίζει ότι οι αγρότες υλοποίησαν τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί σε προηγούμενο χρονικό διάστημα ώστε να ανέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους πάνω στον Ε65. Κάλεσε την Κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα των αγροτών και ζήτησε μεγαλύτερη ακόμα συμμετοχή των αγροτών στον κόμβο.

 Οι αγρότες ολοκλήρωσαν την διαμαρτυρία τους πάνω στον Ε65 και πλέον παρατάσσουν τα τρακτέρ τους στο παράπλευρο οδικό δίκτυο όπως έγινε στις 4 Δεκεμβρίου. Από τον αυτοκινητόδρομο κατέβηκαν και τα τέσσερα τρακτέρ που είχαν καταφέρει να “σπάσουν” τον αστυνομικό κλοιό και παρατάχθηκαν δίπλα στα υπόλοιπα.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: