Μπερτομέου: «Κανένας κίνδυνος στην Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό!»

Κοινοποίηση:
Τζόρντι Μπερτομέου

Τη στιγμή όπου στην Basket League επικρατεί το απόλυτο χάος και κνείς δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τίποτε, στην Ευρωλίγκα υπάρχει οργάνωση και το κυριότεροι νόμοι που εφαρμόζονται.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου και Εκτελεσιτκού Διευθυντή Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο ισχυρός άντρας της διοργάνωσης ήταν ξεκάθαρος σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με τον Ολυμπιακό και τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα ή στης Αδριατικής:

«Δεν επεμβαίνουμε ούτε θέλουμε να έχουμε κάποια επίδραση στις εγχώριες λίγκες. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι εσωτερικές υποθέσεις τους. Όπως ακριβώς δεν ασχοληθήκαμε με τα όσα έγιναν στον τελικό της Αδριατικής λίγκας μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Μπουντούτσνοστ.

Δεν έχουμε αλλά ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε κάποιας μορφής έλεγχο. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ομάδες με πολύ καλή φήμη στην Ευρώπη και όσα συμβαίνουν στη μεταξύ τους διαμάχη είναι δύσκολο και να τα καταλάβουμε».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον κανονισμό που υπάρχει ο οποίος αναφέρει πως αν μία ομάδα δεν συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι στην Ευρωλίγκα, τόνισε: «Ο κανονισμός αυτός δεν αποτελεί κριτήριο αλλά ένα μέτρο για να συγκρίνουμε την ανταγωνιστικότητα των ομάδων μας.

Η άδεια του Ολυμπιακού για συμμετοχή στην Euroleague δεν είναι σε κίνδυνο όσο είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του με τη δική μας διοργάνωση. Δεν θα επέμβουμε επίσης στην πρόθεση του να παίξει στην Αδριατική λίγκα. Είναι ξεκάθαρα εσωτερική υπόθεση της ΑΒΑ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: