Μπενφίκα – ΠΑΟΚ: Στη μάχη για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ρίχνεται ο «Δικέφαλος του Βορρά»

Κοινοποίηση:
1

Οι Θεσσαλονικείς είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμη μία υπέρβαση στο δρόμο για τους ομίλους (22:00, COSMOTE SPORT 1) – Οι πιθανές ενδεκάδες
Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινάει απόψε στη Λισαβόνα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ, αποκλείοντας κατά σειρά τη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ Μόσχας, αν και γνωρίζουν τη δυναμική των Πορτογάλων, είναι αποφασισμένοι να υπερβάλουν εαυτούς στο «Ντα Λουζ» για να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Τώρα ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει όμως, καθώς η Μπενφίκα είναι πολύ ανώτερη ομάδα, τόσο από την Βασιλεία, όσο και από την Σπαρτάκ, με παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν σοβαρή ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα. Ο Λουτσέσκου πάντως τόνισε ότι δεν υπάρχει η λέξη αποτυχία για αυτόν και την ομάδα του, ενώ στο στρατόπεδο της ομάδας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει ο δικέφαλος του Βορρά.

Δεν δηλώθηκε για τα δύο ματς ο Βέρνμπλουμ, ενώ δεν υπολογίζεται ο Ελ Καντουρί, ο οποίος είναι τραυματίας. Δεν αποκάλυψε τον αντικαταστάτη του ο Λουτσέσκου. Ουσιαστικά μια θέση παίζεται στην ενδεκάδα, με τον Ρουμάνο τεχνικό να μοιάζει δύσκολο να αλλάξει πολλά πράγματα στο αρχικό σχήμα, από τη στιγμή που ρολάρει καλά ο ΠΑΟΚ.

Τραυματίες για την Μπενφίκα είναι ο Κροβίνοβιτς και ο Εμπουεχί. Αποκόμισε πρόβλημα και δεν θα παίξει ο Καστίγιο, που αποκτήθηκε πρόσφατα. Ξανά εκτός ο Ζόνας που είναι τραυματίας, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση. O Αλμέιντα ένιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση πριν τον ΠΑΟΚ και είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Αν δεν είναι στο 100% δεν θα ρισκάρει ο Ρουί Βιτόρια. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Κορχία που ήρθε πρόσφατα από την Σεβίλλη.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπενφίκα (4-3-3): Βλαχοδήμος – Αλμέιντα(;), Ζαρντέλ, Ντίας, Γκριμάλδο – Φέισα, Πίζι, Τζέντσον – Σέρβι, Σάλβιο, Φερέιρα

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια – Κάνιας, Μαουρίτσιο – Λημνιός, Πέλκας, Ουάρντα – Πρίγιοβιτς

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: