Μπαχτσελί: Αν υποχωρήσουμε στην αν.Μεσόγειο τότε σκύβουμε στην αιχμαλωσία

Κοινοποίηση:
BAHCELI-1-700x375

Συνεχίζει ακάθεκτος τις προκλητικές του δηλώσεις ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων στην Τουρκία, ο οποίος σε νέο παραλήρημά του αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανατολική Μεσόγειο, βάζοντας στο «στόχαστρο» Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Τούρκος εθνικιστής στο πλαίσιο ομιλίας του στην Άγκυρα, προχώρησε σε νέα επίθεση «κατά πάντων», με τον ίδιο να αναφέρει ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και ευρωπαϊκές χώρες, «στριμώχνουν την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο», ενώ έστειλε «μήνυμα» πατριωτισμού ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων στην Τουρκία σε ομιλία του στην Άγκυρα «απασφάλισε» και επιτέθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα συμφέροντα τους στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανατολική Μεσόγειο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μπαχτσελί
Ειδικότερα, ο Μπαχτσελί δήλωσε ότι: «Αν αυτός ο λαός φουσκώσει από θυμό θα πληρώσουν μέχρι τέλος τη θρασύτητα τους» αναφορικά με τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο ίδιος ανέφερε πως: “Οι δίκαιες και νόμιμες δραστηριότητες των γεωτρυπάνων μας Φατίχ και το Γιαβούζ ενοχλούν τους ανταγωνιστικούς κύκλους. Η Τουρκία είναι στην Μεσόγειο κάνοντας χρήση των αρμοδιοτήτων της οι οποίες πηγάζουν από τα κυρίαρχα δικαιώματά της και το διεθνές δίκαιο.

Στη συνέχεια στράφηκε προς την Ελλάδα και την Κύπρο λέγοντας ότι: «Ενώ η Ελλάδα, η ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γαλλία και μάλιστα κάποιες χώρες του Κόλπου αλωνίζουν στην Μεσόγειο, είναι ύπουλο και ξεδιάντροπο να λένε στην Τουρκία ‘τι γυρεύεις εκεί’ και ‘εγκατέλειψε αυτή την υπόθεση».

Στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά πως: «Ο κόσμος είναι κάτω από τη μύτη μας, τα πολεμικά πλοία γυρνάνε βουίζοντας γύρω μας και μας υπαγορεύουν από τα ψηλά δώματα να μείνουμε αδιάφοροι, να κλείσουμε τα αυτιά μας, και μάλιστα να αποδεχτούμε την άτυχη την μοίρα μας. Υποχώρηση από την ανατολική Μεσόγειο σημαίνει υποχώρηση από την Αττάλεια, την Μερσίνα, την Λευκωσία».

Στο τέλος ο Μπαχτσελί έστειλε «πατριωτικό μήνυμα» με τον ίδιο να δηλώνει ότι: «Το να γυρίσουμε την πλάτη στην ανατολική Μεσόγειο σημαίνει να γυρίσουμε την πλάτη στους πολίτες, να σκύψουμε στην αιχμαλωσία”.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Offsite

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ Η ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

  2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΣ ΚΟΠΡΙΤΗ

Comments are closed.