“Μπένι” για Πρέσπες: Έχει γίνει «απαγωγή» των βουλευτών των ΑΝΕΛ

Κοινοποίηση:
bemnoi

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης για την παρουσία του βιβλίου του «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας: Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος», που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

 

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή των Σκοπίων, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «απαγωγή των βουλευτών των ΑΝΕΛ» προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να βρει την απαιτούμενη πλειοψηφία για την κύρωση της Συμφωνίας και την πρόταση εμπιστοσύνης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για την «παράταση της νομής της εξουσίας».

«Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πολύ κυνικός και σαφής στη συνέντευξή του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Προφανώς έχει κάνει τις ρυθμίσεις του, έχει κάνει τις επαφές του. Έχει γίνει απαγωγή των βουλευτών των ΑΝΕΛ, που έχουν μείνει ένα κέλυφος κενού περιεχομένου. Έχουν προσχωρήσει και άλλοι βουλευτές από μικρότερα κόμματα χωρίς παράδοση και χωρίς αξίες».

«Έτσι», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «διαθέτει και πλειοψηφία για την κύρωση της Συνθήκης και πλειοψηφία για την πρόταση εμπιστοσύνης, γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι η πραγματική δημοκρατική νομιμοποίηση, η πραγματική σχέση με την κοινωνία, το μέλλον του τόπου, απλά η παράταση της νομής της εξουσίας, που αποβαίνει όμως εις βάρος των προοπτικών ανάκαμψης της χώρας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Οι μονες ηθικες αξιες που εχουν οι βουλευτες του Συριζα και των Ανελ…ειναι οι δονητες και τα μαστιγια….

Comments are closed.