Μοναδικό βίντεο-ντοκουμέντο με τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη: Η ευλογημένη συγκυρία είναι ότι, σαν σήμερα (27/2)… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
agiooros

Ιδιαίτερη και μοναδική ευλογία η παρούσα βιντεοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον αείμνηστο πλέον Γεώργιο Μπουτσουρή, ο οποίος εκοιμήθη πρόσφατα εις το Άγιον Όρος, ως μοναχός Εφραίμ.. (!)

Υπάρχουν, ασφαλώς, αρκετά τεχνικά προβλήματα, τα οποία οφείλονται και στην ατέλεια των μηχανημάτων της εποχής (1994), αλλά και στο ότι οι βιντεοσκοπούντες ήσαν απλοί ερασιτέχνες. Αυτό, κατά την προσωπική μας άποψη, αναδεικνύει το συγκεκριμένο υλικό σε όντως πολύτιμο, διότι πιστεύουμε ότι, με τον καλλίτερο τρόπο ευλόγησε ο Θεός αυτήν την προσπάθεια…
Η ευλογημένη συγκυρία είναι ότι, σαν σήμερα (27/2), απεβίωσε ο Μέγας αυτός Γέροντας του Αγίου Όρους και νυν Άγιος της Εκκλησίας μας, Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

– ”Πέστε μας γέροντα κάτι γέροντα, μια ιστορία, κάτι, απο την ζωή σας με τον γέροντα Ιωσήφ!” (ομιλεί ο νεότερος πατέρας, ιερομόναχος Εφραίμ, σημερινός κάτοικος του κελιού, (1,47 του βίντεο).

Ένας λαικός ταυτόχρονα ερωτά και αυτός τον άγιο γέροντα: ”Απο την ζωη σας στο Άγιον Όρος, πιο είναι το συμπέρασμα σας…”

Και απαντά ο Όσιος γέροντας: 

”Πρέπει να περάσεις απο το καμίνι για να γίνεις Άγιος! Έτσι με την ευρύχωρη οδό θα γίνεις εσυ; Ε, να, αυτό είναι, τι άλλο θες…”
_______________________________
 
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: