«Μοναδική μου λύση ήταν να θάψω πτώμα και αυτοκίνητο». Αποκάλυψη για τη δολοφονία Γραικού: Ολόκληρη η απολογία του κατηγορούμενου

Κοινοποίηση:
graikos2

«Μοναδική μου λύση ήταν να θάψω πτώμα και αυτοκίνητο» λέει στην απολογία του.

Για δυομισι χρόνια κρατούσε καλά το κρυµµένο µυστικό του. Ενα µυστικό που θα τον βασάνιζε για πάντα. Η αποκάλυψή του, όµως, θα τον οδηγούσε στη φυλακή και έτσι προτίµησε να σιωπήσει. Η αλήθεια για το πώς «χάθηκε» ο επιχειρηµατίας ∆ηµήτρης Γραικός ήρθε τον περασµένο Μάιο. Η οικογένειά του τον αναζήτησε στα Σκόπια, σε χώρες της Ευρώπης, ακόµη και στο Αγιον Ορος. Η ∆ικαιοσύνη έβαλε τη δικογραφία στο αρχείο, κρίνοντας ότι ο ∆ηµήτρης Γραικός εξαφανίστηκε µε τη θέλησή του, επιθυµώντας να µη δώσει έκτοτε κανένα σηµάδι ζωής.

Οπως αποκαλύφθηκε όµως, ήταν θαµµένος στην κτηνοτροφική µονάδα του προσώπου µε το οποίο είχε την τελευταία του συναλλαγή. Ολα έγιναν, σύµφωνα µε τον κατηγορούµενο, µέσα σε 10 λεπτά. Ο συνήγορος της οικογένειας του ∆ηµήτρη Γραικού, Αλέξης Κούγιας, µε αίτηµά του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ζήτησε την αναπαράσταση του εγκλήµατος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο δράστης δεν ήταν µόνος κατά τη διάρκεια της δολοφονίας.

Το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως την απολογία του κατηγορουµένου για τη δολοφονία του επιχειρηµατία, που έγινε, όπως λέει ο ίδιος, χωρίς πρόθεση και χωρίς κανέναν σχεδιασµό. Ο λόγος; Τα χρήµατα. Σύµφωνα µε τον κατηγορούµενο, ο επιχειρηµατίας είχε την πεποίθηση ότι ο έµπορος κρεάτων «τον έριξε» στη συναλλαγή που είχαν µετά το σφάξιµο των ζώων του Γραικού. Αφού είχε προηγηθεί ένα φαγοπότι στο κυλικείο του σφαγείου στη Χαλάστρα, ο κατηγορούµενος έφυγε για τον στάβλο του. Λίγα λεπτά µετά εµφανίστηκε στο σηµείο ο ∆. Γραικός.

«Είσαι απατεώνας»

Αφού διαπληκτίστηκαν για την αγορά ζώων, µε το θύµα να κατηγορεί τον δράστη για µικρό αντίτιµο, τότε ο κτηνοτρόφος τού απάντησε: «Καλά είναι τα λεφτά που πήρες, άλλος να ήταν στη θέση µου δεν θα σου έδινε ούτε αυτά έτσι όπως ήταν τα ζώα σου». Τότε ο Γραικός, σύµφωνα πάντα µε όσα λέει ο κατηγορούµενος, άρχισε να τον βρίζει, λέγοντάς του: «Είσαι απατεώνας, µε έκλεψες, είσαι π…στης άντρας, δεν φοράς παντελόνια» και όρµησε πάνω του µε σκοπό να του επιτεθεί. «Αρχικά µε άρπαξε από το πουκάµισο και εγώ, προσπαθώντας να τον σταµατήσω, αντανακλαστικά τον χτύπησα µε δύναµη στο πρόσωπο και τον έσπρωξα. Εκείνος, επειδή µε κρατούσε ακόµη από τα ρούχα, µε συµπαρέσυρε κατά την πτώση του στο έδαφος και έπεσα πάνω του.

Ο Γραικός έπεσε πλάγιο-οπίσθια και από πάνω του έπεσα και εγώ. Κατά την πτώση του χτύπησε το πίσω µέρος του κρανίου του µε το κράσπεδο». Οπως λέει απολογούµενος ο δράστης στης, το γεγονός ότι ο Γραικός δεν αντιδρούσε τον πανικόβαλε. Αρχισε να τον χτυπά ελαφρά στο πρόσωπο, ενώ του έκανε µαλάξεις, χωρίς όµως αποτέλεσµα. Τότε χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη γραµµή ήταν ένας οδηγός φορτηγού, ο οποίος θα του έφερνε µπάζα για να κάνει επιχωµατώσεις. Μετακίνησε το φορτηγό του Γραικού για να µην το δει ο συνεργάτης του και έκρυψε το σώµα του επιχειρηµατία.

«Ηµουν σίγουρος ότι µέχρι να τελειώσει το ξεφόρτωµα, ο οδηγός θα ήταν απασχοληµένος και δεν θα µε αναζητούσε. Οσο άκουγα το φορτηγό να ξεφορτώνει, εγώ ήµουν εκεί και προσπαθούσα να συνεφέρω τον Γραικό, χωρίς να θέλω, βέβαια, να γίνω αντιληπτός… ∆υστυχώς, µπαίνοντας στο αµελκτήριο, αντίκρισα την ίδια κατάσταση, έπεσα πάνω του και προσπαθούσα απελπισµένα να τον επαναφέρω. Πείστηκα, πλέον, ότι δεν υπήρχε ίχνος ζωής. Αναζήτησα σφυγµό στον καρπό, στον λαιµό, έσκυψα πάνω του να ακούσω καρδιακό παλµό, έβαλα το χέρι µου στο στόµα του για να νιώσω αν αναπνέει, έλεγξα τις κόρες των µατιών του και, δυστυχώς, συνειδητοποίησα ότι δεν ζούσε.

Εκείνη τη στιγµή πέρασαν χιλιάδες σκέψεις από το µυαλό µου, όπως το να ειδοποιήσω τη γυναίκα µου, όµως δεν θα µε βοηθούσε γιατί είναι ένας ήσυχος άνθρωπος που θα πανικοβαλλόταν περισσότερο από εµένα. Να πάρω τηλέφωνο την Αστυνοµία, όµως ποιος θα µε πίστευε, αφού ήµουν µόνος µου και δεν είχα κανέναν µάρτυρα… Σκέφτηκα να φύγω, να εξαφανιστώ, αλλά µε σταµάτησε η σκέψη των παιδιών µου, τρία ανήλικα τότε παιδιά, µε τη µεγαλύτερη κόρη µου να είναι σε προετοιµασία Πανελλαδικών Εξετάσεων, υποψήφια για τις ιατρικές σχολές. Βρέθηκα σε αδιέξοδο, δεν ήθελα να τιµωρηθώ για ένα αποτέλεσµα που ποτέ δεν σκέφτηκα να επιφέρω και ποτέ δεν το επιθύµησα» λέει ο κατηγορούµενος, ο οποίος τότε πήρε τη µεγάλη απόφαση να εξαφανίσει τα ίχνη του επιχειρηµατία.

«Έπρεπε να απαλλαγώ»

«Αρχικά πήρα το σκαπτικό µηχάνηµα και µε αυτό άνοιξα έναν λάκκο. Στη συνέχεια, µε τη βοήθεια του σκαπτικού µηχανήµατος τοποθέτησα το πτώµα του Γραικού µέσα στον λάκκο και το σκέπασα µε το χώµα. Αφού ολοκλήρωσα τη διαδικασία ταφής του άψυχου σώµατος, σκέφτηκα ότι έπρεπε να απαλλαγώ και από το αυτοκίνητο. Πάνω στον πανικό µου και έχοντας ήδη ολοκληρώσει την ταφή, θεώρησα ότι η µοναδική λύση ήταν να το θάψω και αυτό µε τη βοήθεια του σκαπτικού µηχανήµατος».

Ο κατηγορούµενος υποστηρίζει ότι δεν είχε καµία άλλη οικονοµική διαφορά µε τον Γραικό, ότι ήταν µόνος του στον στάβλο χωρίς συνεργούς, διαψεύδοντας τη φήµη ότι τον βοήθησαν οι Ρουµάνοι που απασχολούσε στον στάβλο του. «∆εν έπρεπε να τον είχα χτυπήσει. Εχω µετανιώσει και για τον λόγο αυτό, άλλωστε, άλλαξα και εγκατάσταση. ∆εν µπορούσα άλλο να αισθάνοµαι ότι έχω θάψει τον ∆ηµήτρη εκεί. Ζητώ συγνώµη. ∆εν ήθελα να τον σκοτώσω, ήταν η κακιά η ώρα, το δευτερόλεπτο εκείνο που έγινε το συµβάν»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: