Μετανιωμένος ο Σβαρτσενέγκερ: «Ξεπέρασα τα όρια πολλές φορές»

Κοινοποίηση:
arn-710x401

Σε συνέντευξή του στο Men’s Health, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επανέλαβε ότι λυπάται για τη συμπεριφορά του προς τις γυναίκες στο παρελθόν.

Το 2003 και συγκεκριμένα μερικές ημέρες πριν φλερτάρει με την θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια, υπήρξαν διάφορες καταγγελίες εναντίον του από γυναίκες που υποστήριζαν ότι τις «χούφτωσε» μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια. Ο σταρ του Εξολοθρευτή αργότερα είχε δηλώσει: «Φέρθηκα άσχημα. Και αν προσέβαλα κάποιον, θέλω απλά να πω συγγνώμη στους ανθρώπους που προσέβαλα. Και πως δεν ήταν η πρόθεσή μου αυτή. … αυτό που κάποτε θεωρούνταν παιχνιδιάρικη συμπεριφορά στο γύρισμα μιας ταινίας τώρα θεωρείται κάτι άλλο.»

Στην επερχόμενή του συνέντευξη για το επετειακό εξώφυλλο του Men’s Health που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια, αναφέρεται ξανά σε όλα όσα συνέβησαν τότε.

«Ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν, ξεπέρασα τα όρια πολλές φορές και ήμουν ο πρώτος που είπε συγγνώμη. Αισθάνομαι άσχημα για αυτό, απολογούμαι», επεσήμανε ο 71άχρονος ηθοποιός και πρώην πολιτικός.

Ουσιαστικά τα σχόλια αυτά προέκυψαν έναν χρόνο από όταν το κίνημα #MeToo με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακομεταχείρισης και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη «συγκατάθεση στο σεξ» κατάφερε να μπει στα σπίτια όλων.

«Όταν έγινα κυβερνήτης ήθελα να καταστήσω σαφές ότι κανένας -συμπεριλαμβανομένου εμού- δεν πρέπει να κάνει αυτό το λάθος. Γι’ αυτό και κάναμε μαθήματα για την σεξουαλική παρενόχληση, ώστε να γίνει κατανοητό από τη νομική σκοπιά, αλλά επίσης και από αυτήν της απλής συμπεριφοράς τι είναι αποδεκτό και τι όχι», εξήγησε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι έχει μετανιώσει για το ότι αποκάλεσε τους αντιπάλους του «girlie men» (άντρες με κοριτσίστικη συμπεριφορά): «Τότε αισθάνθηκα πως ήταν σωστό. To έκανα ενστικτωδώς, αυτοσχεδίασα. Τους αποκάλεσα έτσι γιατί δεν ήταν πρόθυμοι να πάρουν ρίσκο. Φοβόντουσαν τα πάντα. Γενικά οι πολιτικοί θέλουν να κάνουν μικρά πράγματα, ώστε να μην περιέχουν ρίσκο. Αλλά ήταν κοντόφθαλμο, μακροπρόθεσμα είναι καλύτερο να μην το λες αυτό γιατί πρέπει να δουλέψεις μαζί τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: