Μεταγραφές τέλος στον ΠΑΟΚ! – Στα… κάγκελα ο Φερέιρα – Απόφαση Σαββίδη – Αυτός πωλείται!

Κοινοποίηση:
savvidis-new-xeirokrotima-ivan

Με δεδομένο το ασφυκτικό όπως έχει διαμορφωθεί από το περασμένο καλοκαίρι οικονομικό πλαίσιο ως προς την τήρηση των κανονισμών του Financial Fair Play είναι σαφές -και ουσιαστικά ξεκαθαρίστηκε άλλωστε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάριο Μπράνκο- πως πολλά ως προς τη μεταγραφική ενίσχυση του ΠΑΟΚ εν όψει Ιανουαρίου δεν πρέπει να περιμένουμε.

Και αν γίνει κάτι, αυτό θα εντάσσεται στη μεταγραφική λογική του τελευταίου χρόνου, που από… τότε είχαμε προδιαγράψει στο sportdog: νεαροί δηλαδή ποδοσφαιριστές, που θα ανανεώσουν ηλικιακά το ρόστερ, με προοπτική και δυνατότητες εξέλιξης και σαφή μεταπωλητική δυναμική.

Αυτό όμως, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, είναι δευτερεύον. Το πρωτεύον για τον Δικέφαλο είναι σαφώς η περιστολή του μισθολογικού μπάτζετ και από εκεί και πέρα, η διατήρηση του κορμού. Για την ακρίβεια, το τελευταίο αποτελεί τη μόνη ουσιαστικά επιθυμία του Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος κάλιστα θα μπορούσε να… ζήσει χωρίς καμία προσθήκη, χωρίς καμία μεταγραφή τον Ιανουάριο, αρκεί να ήταν σίγουρος πως οι “βιτρινάτοι” ποδοσφαιριστές της ομάδας του, οι βασικοί του, δεν θα αποχωρήσουν.

Εύλογοι οι συνειρμοί για το τρομερό και φοβερό ελληνικό δίδυμο των Γιαννούλη – Λημνιού, σαφής η -όπως έχει τουλάχιστον μεταφερθεί- πρόθεση εκ μέρους Σαββίδη και οι δυο να μείνουν στο ρόστερ τουλάχιστον ως το καλοκαίρι. Για τον Λημνιό, παρά το εκπεφρασμένο ενδιαφέρον, στον ΠΑΟΚ μάλλον θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι (πάντα με την προϋπόθεση πως ισχύει το “δεν θέλουμε να πουλήσουμε”), αφού πρόταση που όχι να καλύπτει τη ρήτρα (15 εκατ. ευρώ) αλλά έστω να προσεγγίζει το μισό της, δεν προβλέπεται να φτάσει.

Για τον Γιαννούλη τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού και το ενδιαφέρον για τον ίδιο είναι πιο προχωρημένο από συγκεκριμένους συλλόγους (Ρεν) και η ρήτρα του είναι χαμηλότερη (8 εκατ.) και συνεπώς πιο ελκυστική στο να προκαλέσει επισημοποίηση του ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους μνηστήρες.

Σε κάθε περίπτωση, για το “θέλω” του Φερέιρα φαίνεται πως υπάρχει διάθεση να ικανοποιηθεί, στο χέρι όμως του ΠΑΟΚ, 100%, ειδικά στην περίπτωση του διεθνούς αριστερού μπακ, δεν είναι. Και φυσικά, δεν πρέπει να λησμονείται πως ανεξαρτήτως των δημοσίων τοποθετήσεων των ανθρώπων των πρωταθλητών, πώληση είναι μάλλον επιβεβλημένο να γίνει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: