Μεσσηνία: 14 χρόνια για ασέλγεια στην ανήλικη κόρη της συζύγου του

Κοινοποίηση:
ASELG

Ποινή κάθειρξης 14 χρόνων επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας σε έναν άνδρα που ασελγούσε στην ανήλικη κόρη της συζύγου του.

 

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, για τις πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από οικείο και σύνοικο, κατ’ εξακολούθηση, και για αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο άνδρας επέστρεψε στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείτο από πέρυσι τον Αύγουστο ως προσωρινά κρατούμενος.

Η εισαγγελέας νωρίτερα πρότεινε και αυτή την καταδίκη του όπως ακριβώς κατηγορείτο, χωρίς κανένα όμως ελαφρυντικό.

Ο δικηγόρος της μικρής Αγγελος Βλαχονικολός, μιλώντας στην “Ελευθερία”, είπε ότι “η οικογένεια νιώθει απολύτως δικαιωμένη και ανακουφισμένη από την απόφαση του δικαστηρίου” και ότι “η καταδίκη που επιβλήθηκε απαλύνει ουσιαστικά τις πληγές του ανήλικου παιδιού – διότι να διορθώσει τα πράγματα δεν μπορεί”.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς ασελγούσε στο κορίτσι για ενάμιση χρόνο και η μικρή το αποκάλυψε πέρυσι τον Φεβρουάριο στη μητέρα της, που έκανε και την καταγγελία στην Ασφάλεια Καλαμάτας. Ο καταδικασθείς εκμεταλλευόταν προφανώς την απουσία της συζύγου του και την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπό του, ασελγώντας σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού.

Η δίκη στο ΜΟΔ Κυπαρισσίας ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, οπότε ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορουμένου, ενώ ακολούθησαν η πρόταση της εισαγγελέα και οι αγορεύσεις των συνηγόρων, και βγήκε η απόφαση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: