Μεγαλώνει ο απολογισμός από την έκρηξη κοντά σε πανεπιστήμιο στο Αφγανιστάν

Κοινοποίηση:
Smokes rises after a huge explosion near the offices of the attorney general in Kabul, Afghanistan, Wednesday, May 8, 2019. Two police officials say Wednesday's explosion was followed by a gunbattle between militants and security forces. (AP Photo/Rahmat Gul)

Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι νεκροί και δεκαέξι οι τραυματίες από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην είσοδο του Πανεπιστημίου της Καμπούλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν λόγω της έκρηξης που έγινε σήμερα στην Καμπούλ» ανέφερε μέσω Twitter εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Υγείας. Όλοι οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Τον απολογισμό των τεσσάρων νεκρών επιβεβαίωσε στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, που όμως ανέφερε ότι οι τραυματίες είναι μόνο 4, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα με προσαρμοσμένο μαγνήτη, ένα είδος εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιείται συχνά στην αφγανική πρωτεύουσα, όπου τοποθετείται συνήθως στο κάτω μέρος των οχημάτων των προσώπων που αποτελούν στόχους. Η εκδοχή αυτή μοιάζει να έρχεται σε αντίθεση με αυτή που έδωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα, φοιτητής ανέφερε πως η έκρηξη έγινε ενώ πολλοί συμφοιτητές του είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην πύλη του πανεπιστημίου, όπου σήμερα επρόκειτο να δώσουν εξετάσεις.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο έπιασε φωτιά μετά την έκρηξη. Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Αφγανιστάν δήλωσε ότι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν δεύτερη βόμβα, τοποθετημένη κοντά στο σημείο όπου έγινε η έκρηξη, σε πύλη του πανεπιστημίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: