Μεγαλύτερο “χωριό” από την Χώρα και τους Μυτιληνιούς το νέο χοτ-σποτ για τους λ@θρομετανάστες! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
prosfuges-metanastes-ellada-1300

Αποφασισμένοι να ”σκληρύνουν” την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση για το θέμα της δημιουργίας της νέας δομής υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη θέση Ζερβού, δηλώνουν κάτοικοι της Δ.Κ. Μυτηλινιών Σάμου.

Την ίδια στιγμή το υποκατασκευή νέο κέντρο θα έχει σχεδόν τη ίδια έκταση (μετρώντας τον συνεκτικό ιστό) με το Δ.Δ. της Χώρας. Η πληθυσμιακή πυκνότητα όμως στο νέο Κ.Υ.Τ. θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή των Μυτιληνιών και της Χώρας.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της νέας δομής σε σχέση με τα δεδομένα του νησιού της Σάμου θα πρέπει να λάβει υπόψην του τα εξής:

Το νέο ΚΥΤ θα είναι το μεγαλύτερο ”χωριό” στην περιοχή.

Με συνολική έκταση που φτάνει τα 250 στρέμματα περίπου θα φιλοξενεί 7.000 κατοίκους, πράγμα που σημαίνει ότι ανά ένα (1) στρέμμα θα κατοικούν  30 άνθρωποι.

Η ίδια αναλογία στο χωριό των Μυτηλινιών, ένα μεγάλο χωριό για την Σάμο, είναι 1982 κάτοικοι σε  309 στρεμματα, αναλογούν δηλαδή 7 άτομα ανα στρέμμα.`

ZERVOU vs MYT

Ανάλογη είναι η σύγκριση και με την παλιά πρωτεύουσα του νησιού την Χώρα. Εκεί κατοικούν 1218 άνθρωποι σε έκταση  222 στρεμμάτων. Η πυκνότητα δηλαδή φτάνει στα  6 ανά στρέμμα.

ZERVOU vs Chora

Σε σύγκριση δηλαδή του ΚΥΤ Ζερβου με την Δ.Κ. Μυτιληνιών αυτό θα είναι 4 φορες πάνω σε πληθυσμιακή πυκνοτητα. Ενώ σε σύγκριση με το Δ.Δ. της Χώρας το νέο ΚΥΤ θα έχει πληθυσμιακή πυκνότητα 5 φορές μεγαλύτερη.

Τέλος θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι στο νέο ΚΥΤ θα υπάρχουν εκτός από τους οικίσκους όπου θα διαμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες και μια σειρά άλλων δομών οι οποίες θα καταλαμβάνουν χώρο που θα περιορίζει την πληθυσμιακη πυκνότητα ανα στρέμμα.

Όπως είπε ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Ηλίας Βασιλείου στο samostimes, μεγάλα αναμένονται να είναι και τα προβλήματα με την υδροδότηση και την διαχείριση των λυμάτων της δομής:

”Καθαρά τεχνικά – και ΟΧΙ πολιτικά- για να έχουμε μια τάξη μεγέθους τι πρόκειται να συμβεί, το νέο ΚΥΤ 5.000+40% = 7.000 ατόμων,πέρα απο τα νομικά του κολλήματα, θα επιφέρει σοβαρές δυσμενεις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πέρα από το ότι δεν έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους (μονο οι ΠΠΔ του αρχικού υπάρχουν των 1.200 ατομων) και του χωροταξικού προβλήματος που δημιουργεί αφού κατασκευάζεται χωρις σχεδιασμό, θα απαιτεί ημερήσια 1.050 κ.μ. πόσιμο νερό ή 383.250 κ.μ. το έτος – που δεν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή- θα παράγει αντίστοιχα 850 κ.μ. την ημέρα αστικά λύματα (310.250 κ.μ. ανα έτος) και 14 τόνους την μέρα (5.110 τονους ετησια) στερεά απορρίματα που πρέπει να συλλέγονται από το δήμο.

Στην Ζερβού αυτή την στιγμή υπάρχει μονο μία μικρή δημοτική υδρογεώτρηση παροχής 6,0 κ.μ. την ώρα στα +260μ. υψόμετρο και βάθους 94 μ. Οι υδρογεωτρήσεις που σχεδιάζουν να κάνουν στους Νεογεννεις σχηματισμούς της γεωλογικής λεκάνης των Μυτιληνιών, που θεωρούνται ημιπερατοί σχηματισμοί, θα πρέπει να τους αποφέρουν τουλάχιστον μια υδρογεώτρηση δυναμικότητας τουλάχιστον 55 κ.μ. την ώρα!

Πραγμα εξαιρετικά αμφίβολο και από ένα σχηματισμό ο οποιος μάλιστα τροφοδοτεί και τον υδροφόρο οριζοντα της κατάντη περιοχής του Μεσοκάμου (ύδρευση πόλεως Σάμου) ο οποιος και απειλείται με υφαλμύρωση λογω της υπεράντλησης όλα αυτά τα χρόνια.

Τα παραγώμενα λύματα θα καταλήγουν στο κατάντη ρέμα των Μυτιληνιών (σιδερένιο γεφύρι) και η επεξεργασία τους θα πρεπει να γίνεται σε μεγάλο βιολογκό καθαρισμό εντός του ΚΥΤ και όχι σε μικρά compact συστήματα (που δεν υπάρχουν σε αυτά τα μεγέθη πληθυσμού) και ο οποιος θα πρέπει θα αδειοδοτηθεί.

Τέλος δεν υπολογίζω τις απαιτήσεις για ενέργεια υπάρχουν άλλοι συναδελφοι πιο ειδικοι να σας τα πουν καλύτερα που φυσικά θα είναι τεράστιες. Δεν πρόκειται για ένα χωριό αλλά για μια πόλη, που θα γίνει σε ένα βράδυ, και θα πληγώσει περιβαλλοντικά το νησι για μια ζωή.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Πριν απο μια εβδομαδα ηθελαν να στειλουν παιδια λαθρομεταναστων στα σχολεια των Βρασνων και της Ασπροβαλτας αλλα φαγανε πορτα…Ξεσηκωθηκαν οι γονεις και δεν τα δεχτηκανε…Εκει στα νησια κοιμουνται ακομη…

  2. Αυτό που μου αρέσει με αυτούς είναι ότι αν τους ρωτήσεις που ανήκουν πολιτικά θα σου πουν είμαστε αριστεροί…
    ε φάτε τώρα στη μούρη την αριστερά και μη μας τα ζαλίζετε !!!

  3. Οχι μονον στη Μυτηλινη ,αλλα και στην Αθηνα και Θεσσαλονικη και ολη την Ελλαδα τα ΗΟΤ SPOT των λαθρο
    θα εχουν ποιο πολλυ πληθυσμο λαθρομεταναστων ,απ οτι οι πολεις της Ελλαδος με Ελληνες.
    Φτσικο ειναι διοτι καθε μερα εισρεουν δεκαδες εκαντονταδες χιλιαδψν λαθροεισβολεων τους οποιουςο Κουλης
    και το συναφη του οχι μονον να εμποδησουν να εισελθουν στην Ελλαδα ,αλλα τους δενουν με δεσμα μην τους φυγουν και χασουν το προσοδοφορο εμπορευμα.

  4. Καλά να πάθουν ξέχασαν που βυζαιναν τα μούλικα τους. Τώρα τα σκατα τους θα περνάνε στον υδροφόρου οριζοντα και από εκεί στις καλλιέργειες και στις ελιές. Τέλος και το λάδι Μυτιλήνης. Δεν ξαναπαίρνω.

  5. ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Χ.Α. ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ; ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΝ .

  6. Τόσα λεφτά να δίνονται και τόσα προβλήματα σε τόσες χώρες αντί να πάρουν τα όπλα να πάνε να γαμήσουν αυτούς που δημιουργούν τους πρόσφυγες, μπείτε μέσα καθαρίστε τους και μετά να πάνε πίσω στη χώρα τους πόσο πιο οικονομικό θα ήταν αυτό ; κάθονται τώρα και πληρώνει ο κόσμος όλες τις φυλές απανταχού της γης……

Comments are closed.