Μεγάλο ΡΙΦΙΦΙ στην Ξάνθη: Άρπαξαν 350.000 ευρώ από κοσμηματοπωλείο!

Κοινοποίηση:
1466460

Ηξεραν τι θα έβρισκαν και, κυρίως, πώς να το αποκτήσουν οι άγνωστοι διαρρήκτες που τρύπωσαν με τη μέθοδο του ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο λίγα μέτρα πιο μακριά από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Γι’ αυτό και έβαλαν στο χέρια πανάκριβα κοσμήματα που αξία τους φτάνει στα 350.000 ευρώ!

Οι δράστες είχαν μελετήσει τα πάντα μέσα και έξω από το κατάστημα των αδελφών Πέτρου και Τάσου Θεοδωρακέα, όπου είχαν αντιληφθεί πως υπήρχαν επιλεγμένα κομμάτια πολύ μεγάλης αξίας. Απέφυγαν με προσοχή να πλησιάσουν στην κεντρική είσοδο που έκλεινε με ρολό ασφαλείας, καθώς υπήρχαν κάμερες που θα τους κατέγραφαν.

Γνώριζαν, όμως, ότι το διπλανό ξενοδοχείο «Δημόκριτος», όχι μόνο είναι εκτός λειτουργίας, αλλά και κάποιοι είχαν παραβιάσει την πόρτα, ίσως για να κάνουν χρήση ναρκωτικών στο εσωτερικό! Δεν αποκλείεται, βέβαια, να την είχαν παραβιάσει οι ίδιοι τις προηγούμενες ημέρες, για να κάνουν κατόπτευση των χώρων και να επιλέξουν πού θα χτυπήσουν.

Έτσι, μπήκαν ανενόχλητοι μέσα, βρέθηκαν μπροστά στον τοίχο που χωρίζει το ξενοδοχείο από το κοσμηματοπωλείο και τον τρύπησαν με τα κατάλληλα εργαλεία χωρίς να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός, που σημαίνει ότι είχαν επισκεφτεί το κατάστημα παριστάνοντας τους πελάτες και είχαν εντοπίσει από πού περνούσαν τα καλώδια! Αφού άρπαξαν πλήθος κοσμήματα μεγάλης αξίας, έγιναν καπνός χρησιμοποιώντας το αντίστροφο δρομολόγιο.

Το ριφιφί πρέπει να έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά οι ιδιοκτήτες διαπίστωσαν ότι είχε γίνει διάρρηξη στις 8 το βράδυ, όταν άνοιξαν το κοσμηματοπωλείο για να ανάψουν τα φώτα στις βιτρίνες. Αμέσως κάλεσαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας «ξεψάχνισαν» το χώρο αναζητώντας ίχνη των δραστών. Το πρωί της Δευτέρας αναμενόταν κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για να πάρει αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Με πληροφορίες από Xanthinews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: