Μεγάλη σφαλιάρα για τα Jumbo: Έχασε τη δικαστική διαμάχη για το…

Κοινοποίηση:
jumb1

Να μην χρησιμοποιήσει στο μέλλον το σήμα University της SKAG και να αποσύρει όλα τα επίμαχα προϊόντα υποχρεώθηκε η Jumbo με δικαστική απόφαση. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Skag, η Jumbo με την υπ. αριθμ. 32212/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών καταδικάστηκε για την παράνομη χρήση του σήματος «UNIVERSITY» της SKAG και υποχρεώθηκε να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά.

Το δικαστήριο υποχρέωσε επίσης την Jumbo να αποσύρει από την ελληνική αγορά όλα τα σπιράλ τετράδια πολλαπλών θεμάτων που φέρουν τη σύνθετη λεκτική ένδειξη «University Book» καθώς και να καταβάλλει στην SKAG το ποσό των 6.815,25 ευρώ.

Όπως λέει ο νομικός σύμβουλος της SKAG, Δημήτρης Μάρκου, το παραπάνω ποσό που δίδεται ως αποζημίωση σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει, τη ζημιά που έχει υποστεί η εταιρεία που εκπροσωπεί για την επί δύο έτη παράνομη χρήση του σήματος με πωλήσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων. Σπεύδει μάλιστα να τονίσει πως η αποζημίωση που οφείλει να καταβάλει η Jumbo στην SKAG κοστολογείται στα 2 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό.

Για αυτό το λόγο, συνεχίζει ο κ. Μάρκου, η SKAG δεσμεύεται να προχωρήσει «μέχρι την πλήρη δικαίωση της SKAG και την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη τόσο του αντιδίκου όσο και κατά αυτών που θεωρούμε ότι χειραγωγήθηκαν, προχωρώντας ακόμη και σε αγωγές κακοδικίας (έστω και αν η τελευταία καταδίκη δικαστή έγινε πριν 50 χρόνια!). Για να συμπληρώσει πως: «Θα ζητήσουμε δε η υπόθεσή μας να φτάσει μέχρι την υπέρτατη δικαστική εξουσία και εάν δεν βρούμε δικαίωση στην Ελλάδα θα προχωρήσουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Το χρονικό της υπόθεσης

Να σημειωθεί πως η SKAG, η οποία διαθέτει ισχυρή παρουσία στον χώρο των τετραδίων προσέφυγε στη Δικαιοσύνη εναντίον της Jumbo, υποστηρίζοντας πως η αλυσίδα του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη από το 2016 συστηματικά πουλάει προϊόντα που εισάγει είτε από την Κίνα είτε από την Τουρκία, τα οποία απομιμούνται το σήμα University που είναι κατοχυρωμένο από την Skag από το 1980 (πρωτοκυκλοφόρησε το 1978), τα οποία διέθετε σε πολύ φθηνότερες τιμές.

Παράλληλα, η SKAG ισχυρίζεται πως η Jumbo απομιμείται και όλη τη σχεδιαστική αποτύπωση πολλών ακόμη προϊόντων της ενώ παράλληλα την κατηγορεί ότι χρησιμοποιούσε το σήμα University της SKAG σε δικά της προϊόντα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο καταναλωτής να βρίσκεται σε σύγχυση και να θεωρεί ότι και τα δυο προϊόντα ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της SKAG.

Τι απαντά η Jumbo για τη διαμάχη με την SKAG

Κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Jumbo αναφέρουν πως η Jumbo σκοπεύει να προσφύγει στο Εφετείο ακόμη και για το ποσό των 6.815 ευρώ που επιδικάστηκε στην SKAG, γιατί θεωρεί πως έχει δίκιο. Μάλιστα, δηλώνουν πεπεισμένοι ότι η Jumbo θα δικαιωθεί στο επόμενο στάδιο.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν πως ο επικεφαλής της Jumbo προτού η υπόθεση φθάσει στα δικαστήρια, -σε μια κίνηση καλής θέλησης- είχε απευθύνει πρόταση στη διοίκηση της SKAG, την οικογένεια Σκαγιά να συνεργαστούν, πρόταση που όμως δεν έχει έγινε αποδεκτή από την άλλη πλευρά.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου της SKAG:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02/12/2019

Η JUMBO AE καταδικάστηκε για την παράνομη χρήση του σήματος «UNIVERSITY» της SKAG!

Με την υπ. αριθμ. 32212/2019 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η JUMBO AE καταδικάστηκε για την παράνομη χρήση του σήματος «UNIVERISTY» της SKAG και υποχρεώθηκε να μην το χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά.

Εντούτοις το «σοφό» δικαστήριο έκρινε πως η αποζημίωση που οφείλει να καταβάλει η JUMBO ΑΕ, πλήρως κοστολογημένη σε ποσό άνω των 2.000.000 € προς στην SKAG, για την επί δύο έτη παράνομη χρήση του σήματος με πωλήσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων τεμαχίων, ανέρχεται στο «ιλιγγιώδες» ποσόν των €6.815 !!!!

Τελικά δεν είχε άδικο ο αρχαίος φιλόσοφος Πλάτων όταν είπε : «Το δίκαιον ουκ άλλο τι ή του κρείττονος συμφέρον» (το δίκαιο είναι το συμφέρον του δυνατού)!

Και η χειραγώγηση δεν σταμάτησε εκεί, αφού η JUMBO την Παρασκευή 29.11.2019, με επιστολή της ζήτησε να προχωρήσει σε συναντήσεις ενδεχόμενης συνεργασίας με την SKAG, αμέσως μετά την δυνατότητα λήψης αντιγράφου της απόφασης, για δύο λόγους; πρώτον για να προλάβει να χειραγωγήσει την SKAG πριν βγει σε ανακοινώσεις και από την άλλη να μην ζημιωθεί η φήμη της JUMBO, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Ο εμπαιγμός έχει και τα όριά του, για αυτόν τον λόγο δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε μέχρι την πλήρη δικαίωση της SKAG και την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη τόσο του αντιδίκου όσο και κατά αυτών που θεωρούμε ότι χειραγωγήθηκαν, προχωρώντας ακόμη και σε αγωγές κακοδικίας (έστω και αν η τελευταία καταδίκη δικαστή έγινε πριν 50 χρόνια!). Θα ζητήσουμε δε η υπόθεσή μας να φτάσει μέχρι την υπέρτατη δικαστική εξουσία και εάν δεν βρούμε δικαίωση στην Ελλάδα θα προχωρήσουμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Δυστυχώς, η δικαιοσύνη σε αυτήν την χώρα έχει καταστεί βορά στα χέρια των ισχυρών και δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έχει την πρωτιά στην διαφθορά παγκοσμίως. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η συνείδηση μας δεν μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα μάτια στην αδικία.

Για την SKAG AE

O ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δημήτριος Π. Μάρκου»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: