Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Γύφτων – Μαζικές προσαγωγές για κλοπές

Κοινοποίηση:
peripoliko-dromos-2019-11- 24

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα σε καταυλισμούς Ρομά στο Ηράκλειο.

Συνολικά, προσήχθησαν 20 άτομα (12 άνδρες και 8 γυναίκες), ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε 5 από αυτούς, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Μετά τις έρευνες των αστυνομικών, εξιχνιάστηκαν 14 υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στο Ηράκλειο, από τον Αύγουστο 2019 έως και τον Δεκέμβριο 2019, για τις οποίες κατηγορείται ένας 47χρονος.

Ο 47χρονςο είχε αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι τέσσερις από τους προσαχθέντες (3 γυναίκες και ένας ανήλικος), είχαν διαπράξει ακόμα δύο κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια το Σάββατο 8 και τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, αφαιρώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Όπως καταλήγει το σχετικό Δελτίο Τύπου της αστυνομίας, «οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: