Μείωση τελών κυκλοφορίας σας είχαν υποσχεθεί; Αμ δε! Τα ίδια με πέρυσι θα πληρώσετε…

Κοινοποίηση:
4

Με μια δήλωση που εξέπληξε τους πάντες, καθώς άλλα περιμέναμε και άλλα μας ήρθαν, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

Ειδικότερα η υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για να αλλάξουμε τα Τέλη Κυκλοφορίας. Πήραμε τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε για να δώσουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις. Αποφασίσαμε ότι αυτές οι ελαφρύνσεις θα είναι συγκεκριμένες που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες κινήσεις σε αυτή τη φάση. Αργότερα θα μπορέσουμε να κάνουμε».

Με αυτά τα λόγια μπαίνει προσωρινή «ταφόπλακα» στα όποια σενάρια μείωσης των Τελών Κυκλοφορίας 2019 χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Ο λόγος μάλλον είναι τριπλός καθώς από τη μία μεριά έχουμε περίπου 1,5 εκατ. οχήματα σε φορολογική ακινησία και ο άλλος έχει να κάνει με το γεγονός πως πάνω από 800.000 ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας και κινούν παράνομα τα οχήματά τους.

Η τρίτη αιτία ωστόσο έχει να κάνει με το προεκλογικό κλίμα που όλοι γνωρίζουν τι είδους εκπλήξεις μπορεί να κρύβει!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: