«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ «ρημάζουν» ηλικιωμένους στον Πειραιά

Κοινοποίηση:
περιπολικο

Απανωτά κρούσματα κλοπών σε ηλικιωμένους καταγγέλλουν κάτοικοι στο κέντρο του Πειραιά. Τα τελευταία 24ωρα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των κλοπών σε σπίτια, καθώς απατεώνες εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, καταφέρνοντας να εισβάλουν σε σπίτια και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα που βρίσκονται αποθηκευμένα σε διάφορα σημεία.

Οι απατεώνες καραδοκούν έξω από πολυκατοικίες. Μόλις εμφανιστεί κάποιος ή κάποια ηλικιωμένη που βάζει το κλειδί στην εξώπορτα του κτιρίου για να μπει μέσα, παρουσιάζονται μπροστά του και συστήνονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ. Πολλοί ηλικιωμένοι δεν ζητούν διαπιστεύσεις, με αποτέλεσμα να παρασύρονται και να πέφτουν θύματα του γνωστού κόλπου.

Οι «μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ προφασίζονται ότι κάνουν έλεγχο του δικτύου για ζημιές και αφού ο ένας απασχολήσει τον ή την ηλικιωμένη, ο άλλος ψάχνει και βρίσκει χρήματα ή κοσμήματα.

Η περιοχές που δρουν τα τελευταία 24ωρα είναι στο κέντρο του Πειραιά και συγκεκριμένα γύρω από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου καταγράφηκαν αρκετά κρούσματα.

Επίσης έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, με τη γνωστή μέθοδο του «ατυχήματος» και της «αποζημίωσης». Θύματα είναι και πάλι ηλικιωμένοι, κυρίως γυναίκες.

Η αστυνομία γνωρίζει τη δράση των απατεώνων και έχει ξεκινήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, ενώ δεν αποκλείεται η περίπτωση να πρόκειται για την ίδια σπείρα απατεώνων, που δρουν με διαφορετικά σε κάθε περίπτωση τρόπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: