Μας είπαν πως δεν πέθανε, αλλά τελικά που είναι ο Ερντογάν; Φήμες για…

Κοινοποίηση:
erdogan

Μας είπαν πως το ότι πέθανε ήταν «fake news»… Δεκτόν, αλλά πού είναι ο Ερντογάν; Οι Τούρκοι αναρωτιούνται εδώ και κάποιες μέρες τι γίνεται με τον «σουλτάνο» ο οποίος είναι κυριολεκτικά άφαντος.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας «βομβαρδίζονται» με εικασίες σχετικά με τον τόπο διαμονής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο πρόεδρος, που συνήθως παρίσταται σε τηλεοπτικές οθόνες με ομιλίες και συναντήσεις αξιωματούχων, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για μια εβδομάδα.

Οι φήμες εντάθηκαν μετά από αραβικά και ισραηλινά πρακτορεία ειδήσεων, που το καθένα επικαλούμενο το άλλο, ανέφεραν ότι ο Ερντογάν είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή και ότι ο θάνατός του είχε παραμείνει μυστικός. Οι αναφορές προέρχονται από το Alraees News, μια αραβική ιστοσελίδα.

Ο Balamir Göktuğ, ένας αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα Günboyu, δήλωσε την Τρίτη ότι είχε ζητήσει από τις πηγές του στο Προεδρικό Μέγαρο να τον πληροφορήσουν που ήταν ο Ερντογάν και αν ήταν διακοπές, αλλά δεν είχε λάβει σαφή απάντηση. Ο αρθρογράφος είπε επίσης ότι ο Ερντογάν είχε αναβάλει αυτή τη βδομάδα μια συνάντηση με τραπεζίτες.

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας εξέδωσε μόνο γραπτές δηλώσεις από την τρίτη επέτειο για την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Ο επίσημος λογαριασμός Twitter του Erdoğan την Τρίτη ποσταρε ένα μήνυμα συγχαρητηρίων στον νέο Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Abdülkadir Selvi, ένας αρθρογράφος στην εφημερίδα Hürriyet, γνωστός για τη στενή σχέση του με τον Ερντογάν, δήλωσε την Τετάρτη ότι ο Ερντογάν ξεκουραζόταν, αλλά θα διοργάνωνε συνάντηση με τους προέδρους του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) την Παρασκευή.

Ο αρθρογράφος είπε ότι η συνάντηση ήταν κρίσιμη, καθώς ο Ερντογάν θα έλεγε για μια νέα στρατηγική κόμματος. Ο Σελβί δήλωσε ότι ο Ερντογάν όχι μόνο θα έκανε αλλαγές στο υπουργικό του συμβούλιο, αλλά θα τροποποιούσε και το παράδειγμα του κυβερνώντος κόμματος, πριν ξεκινήσει μια νέα περιοδεία στη χώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: