Μαγούλα: Οι κάτοικοι ανάβουν κερί στον Προφήτη Ηλία που τους προστάτευσε από τον σεισμό

Κοινοποίηση:
seismos_main01

Κερί στον Προφήτη Ηλία, που γιορτάζει αύριο 20 Ιουλίου, ανάβουν οι κάτοικοι της Μαγούλας που τους προστάτευσε από τον σεισμό, που είχε επίκεντρο την περιοχή τους.

Οι κάτοικοι της Μαγούλας παρέμειναν για ώρες στους δρόμους, αλλά μετά την αρχική αναστάτωση έχει επιστρέψει η ηρεμία στην περιοχή, καθώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ζημιές σε σπίτια.

Πάντως, αρκετοί είναι οι κάτοικοι που φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους και σκοπεύουν να διανυκτερεύσουν στις αυλές και στα μπαλκόνια τους.

Πολλοί κάτοικοι της Μαγούλας κατέφτασαν το απόγευμα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στον λόφο που δεσπόζει της πόλης για να ανάψουν ένα κερί και να τον ευχαριστήσουν που τους προστάτευσε από τον Εγκέλαδο.

«Με τη βοήθεια του Θεού σήμερα αποφύγαμε δυσκολότερα προβλήματα, τα οποία η ισχύς του σεισμού πραγματικά θα μπορούσε να επιφέρει. Όπως βλέπετε και πίσω μου το παλαιό εκκλησάκι, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, του Προφήτη Ηλία, όσο και ο Ιερός Ναός μας της Αναλήψεως, που είναι ο κεντρικός της πόλεως μας, δεν έπαθαν ζημιές. Και πραγματικά δοξάζουμε τον Θεό που σήμερα όλοι μας και οι κάτοικοι, αλλά και οι πιστοί της ενορίας μας βρίσκονται ανάμεσά μας εν υγεία και όλοι μαζί θα γιορτάσουμε σήμερα εδώ το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία», τόνισε στον ΑΝΤ1 ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Μαγούλας, πάτερ Κυπριανός.

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: