Μήπως σε παρακολουθούν και δεν το γνωρίζεις;

Κοινοποίηση:
AAFeqSJ.img

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο/η σύντροφός τους έχει εγκαταστήσει spy software σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.Υπάρχουν ακόμη εκείνοι που υποστηρίζουν γενικά ότι κάποιοι άλλοι παρακολουθούν τις ζωές μας. Υπάρχουν, τέλος, και μπόλικοι που ζουν με μία μόνιμη μανία καταδίωξης. Τις περισσότερες φορές δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνεις στη ζωή σου και πολύ περισσότερο, κανένας δεν σε έχει καλωδιώσει.

Γιατί όμως όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι κάποιος τους κατασκοπεύει με τον οποιονδήποτε τρόπο; Οι λόγοι ποικίλουν, ξεκινώντας από το πιο προφανές: την εξέλιξη της τεχνολογίας και την άνοδο των social media.

Smartphones, tablets και laptops είναι εξοπλισμένα με κάμερες, για τις οποίες υπάρχει λογισμικό ελέγχου από απόσταση. Παράλληλα και συμπληρωματικά με αυτό λειτουργεί η μεγάλη ανασφάλεια που σχετίζεται με το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τις διαρροές προσωπικών δεδομένων των χρηστών, με αποκορύφωμα το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Έπειτα, η ζήλια. Μόνο λίγες δεν είναι οι περιπτώσεις όπου κάποιος/α έχει υποψίες για το έτερό του ήμισυ, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε οποιαδήποτε μέθοδο παρακολούθησης. Πολύ συχνά βέβαια αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένες υποψίες έχουν σοβαρή βάση.

Αφού λοιπόν γνωρίζεις ότι μπορεί να υπάρχουν λόγοι ώστε όντως να σε παρακολουθεί κάποιος, προκύπτει το επόμενο ερώτημα: Πώς γνωρίζεις ότι σε κατασκοπεύει; Η απάντηση προκύπτει μέσα από ένα συνδυασμό στοιχείων. Αρχικά, πρέπει να αναρωτηθείς μερικά πράγματα για τον εαυτό σου. Είσαι διάσημος; Έχεις μυστικά που μπορεί να αξίζουν πολλά; Βρίσκεσαι σε αντιπαράθεση ή ακόμη και δικαστική διαμάχη με κάποιον; Είσαι δικηγόρος που έχει αναλάβει μία σημαντική υπόθεση; Διατηρείς παράνομο δεσμό; Έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες που ελάχιστοι γνωρίζουν; Αν μπορείς να απαντήσεις καταφατικά σε κάποια από τις προηγούμενες ερωτήσεις, τότε οι πιθανότητες να παρακολουθείσαι στενά μάλλον αυξάνονται. Αν όχι, τότε πιθανότατα κανείς δεν ασχολείται μαζί σου – τουλάχιστον όχι στο σημείο που πιστεύεις.

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει πάντοτε να έχεις υπόψιν είναι πως η κατασκοπία κάθε φύσεως δεν θα χαρακτηριζόταν ως φθηνή υπόθεση. Το να έχεις πρόσβαση σε κινήσεις, δεδομένα και πληροφορίες κάποιου, είναι κάτι που κοστίζει και στις περισσότερες των περιπτώσεων κοστίζει αρκετά, ειδικά αν ο “έλεγχος” θα πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση. Οπότε, οδηγούμαστε σε δύο πιθανότητες: Είτε το άτομο/οργάνωση που σε παρακολουθεί έχει τεράστια οικονομική επιφάνεια, είτε το κάνει μόνος του. Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Στο τελικό στάδιο μπορείς να κάνεις κάποιους χρήσιμους ελέγχους. Στο πεδίο αυτό μπορεί να εντάσσονται κάποιες μετακινήσεις επίπλων στον χώρο σου όσο εσύ απουσίαζες ή σκόνη που μπορεί να υπάρχει κάπου και να προέρχεται από τρύπες άνοιξαν στον τοίχο σου, για την τοποθέτηση κατασκοπευτικού εξοπλισμού. Μπορεί να ακούγονται ακραία αυτά τα παραδείγματα, αλλά είναι τα πιο κατατοπιστικά.

Από: Esquire IT

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτά ολα που γράφτηκαν είναι πονηρά επιχειρήματα αυτών που σε παρακολουθουν!
    Δεν ειναι απαραίτητο να είσαι ο πρωθυπουργος τής Βραζιλίας, ούτε ο υπουργος άμυνας της Ροσσίας για να παρακολουθουν το κομπιουτερ ή τα email σου.
    Υπάρχουν πολλοί ανώνυμοι και άγνωστοι στο ευρυ κοινό που τους παρακολουθουσαν (παρακολουθουν) απο το ιντερνετ, sms, ταχυδρομεια, email και είχαν πρόσβαση στο κομπιουτερ τους. Και μην πείτε πως ειναι δύσκολο με αυτην την τεχνολογία που υπάρχει τωρα, γιατί τότε είστε ή ανήδεοι ή και οι ιδιοι κλεφτες.
    Ο λόγος;
    Προφανέστατος!
    Έγραφαν ένα συγγραφικό έργο, μια μελωδια, στίχους, μια επιστημονική έρευνα, μια ιστορική μελέτη…
    Το έκλεβαν κάποιοι μεσα απο το κομπιουτερ τους, το παραποιούσαν ελαφρα (για να βαλουν και το δικο τους χερακι μεσα στο γραπτό) και το έστελναν για έκδοση ή το εδιναν ως “μεγαλοι” στιχουργοι ή έκλεβαν την ιδεα ή για να παρουσιασουν ως διδακτορικό για να παρουν το πτυχείο τους! Αντε τωρα ο καθηγητης τού πρίνστον να ξέρει πως αυτό που τού παρουσιασε ο δικος του φοιτητης, το γράψει ενας άλλος στην Ελλάδα. Είναι αδύνατον! Και αυτος ο φοιτητης να γίνει μετά ενας διευθυντης σε μια πολυεθνική ή ενας υπουργος εργασιας(!)…
    .
    Και άντε τωρα ο αθώος που νόμιζε πως το κομπιουτερ του, email κλπ, ήταν ασφαλής και μόνο αυτος είχε πρόσβαση να ακούσει τους στιχους του να τους παρουσιάζει κάποιος άλλος! Άντε μάγκα να το αποδείξεις που στην “λογική” τους “δικαιοσύνη” ο πρώτος που το παρουσιάζει είναι αναντίρρητα και δικό του. Άντε ξεκίνα δικαστικό αγώνα για να το αποδείξεις! Το ψυχολογικό μονάχα σοκ που εχεις υποστει δεν μπορεις να διαχειριστείς.
    ..
    -Αποδειξέ του πως σου το έκλεψαν απο το κομπιούτερ σου.
    – Αποδειξέ το πως σου έβαλαν πορνογραφικό υλικό ανηλικων στο κομπιουτερ σου γιατι αρνήθηκες να ενδώσεις στις απειλες τους.
    – Αποδειξέ το πως το βιβλίο που εχεις γράψει εσύ δεν ειναι αυτό που υπάρχει στα αρχεια τού κομπιούτερ σου και καποιος το άλλαξε και το παραποίησε και πήρε το γνησιο το δικό σου για να σε κατηγορήσει εσενα για κλέφτη, ενόσω θα παρουσιαζε αυτος το σωστό το δικο σου, ως δικό του. Και θα πας στο δικαστήριο και ολα τα αρχεια σου θα δείχνουν το παραποιημένο. Αφήστε που μπορούν να αλλάξουν και τις ημερομηνιες.

    Και αυτό διότι δεν είναι ικανοί οι δικαστες να καταλάβουν ποιός πραγματικά το έγραψε (οπως ο Σολων ειχε καταλάβει ποιανης μάνας ήταν το παιδι) π.χ, ας υποθεσουμε πως βγαινει ενα καινουργιο τραγουδι τού ταδε στιχουργου και πει η μητέρα του Παντελίδη πως αυτό ηταν του γιου της. Πρέπει να είναι πολυ πουλημενος ο δικαστης για να ζητήσει γνωμάτευση.. ειδικου! Μέχρι και ενα 15χρονο θα το καταλάβαινε. Είχαν εναν πολυ προσωπικό χαρακτηρα οι στιχοι του. Το ιδιο και τού Νικόλαου Άσιμου(*). Και πολλων άλλων. Α, και τού Βαρδή… Όπως και συγγραφεων, τής Βαμβουνάκη π.χ. ή τής Τζιροπούλου…
    Κάποτε εδωσα σε μια γυναικα, άγνωστη για μενα, να διαβασει δυο γραπτά μου και αναγνώρισε αμέσως το δικό μου! Οταν την ρώτησα πώς το κατάλαβε είπε πως έχοντας διαβάσει τα βιβλία μου μπορούσε πια να ξεχωρίσει το δικό μου ανάμεσα σε εκατομμύρια! – και είχε βγάλει μόνο το Γυμνάσιο!
    .
    Θεωρώ τους κλέφτες πνευματικών εργων το πιο χοίριστο είδος ανθρώπου. Είναι σαν να σου κλέψαν το παιδί σου. Και αυτό το παιδί δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ούτε να μιλήσει. Το αναγνωρίζει μόνο ο δημιουργός του.
    .
    Και οπως εχει πνευματικό εργο ενας ανθρωπος, ετσι εχει και Πνευματικό Εργο ενας λαος!
    Και αυτοί που το κλέβουν δεν ανήκουν καν, στο Ανθρώπινο είδος!
    .
    Και γι αυτον ακριβως τον λόγο θέλουν να τους “αναγνωρίσεις”. Γιατί αν ειχαν καποιο δικο τους Εργο δεν θα καταδεχονταν να κλεψουν ή να διεκδικήσουν κάποιου άλλου λαου.
    Και είναι σαν να το εχουν στερησει απο την Οικογενειά του. Διοτι ολα μαζι ειναι Αδέλφια. Όπως τα Μάρμαρα τού Παρθενώνα.
    ….αλλά και ενας απλός στίχος.
    .
    Και η τιμωρία τέτοιων προσώπων ατομικά ή συλλογικά θεωρώ πως πρεπει να είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει!. Διότι είναι Ύβρις στον Θεο!

Comments are closed.