Μήνυμα Ερντογάν στις ΗΠΑ: “Θα πάρουμε τους S-400, σύμμαχοί μας οι Ρώσοι – Η Ελλάδα έχει S -300 εδώ και χρόνια”

Κοινοποίηση:
erdogan-min-640x351

Σε κατάσταση παράνοιας μοιάζει να είναι ο Ερντογάν, καθώς όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν άλλα σχέδια για την Τουρκία, ακόμα και τον διαμελισμό της. Μετά από την τριμερή με Ρωσία και Ιράν στο Σότσι, γνωστοποιήθηκε πως οι πρώτοι S-400 θα πατήσουν Τουρκία τον Ιούλιο. Μήνες νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί δηλαδή.

Οι λόγοι που ο Ερντογάν επιθυμεί κάτι τέτοιο είναι πολλοί. Η αυξανόμενη κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο λόγω των ενεργειακών συμφερόντων αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα ανασφάλειας για τον αυταρχικό Ερντογάν.

Λίγες ημέρες μετά από το αμερικανικό τελεσίγραφο προς την Άγκυρα, ο Ρ.Τ Ερντογάν δείχνει πως δεν κάνει πίσω και συνεχίζει να προκαλεί την τύχη του με σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μ.Πένς είχε τονίσει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί την ειρήνη στη Δύση εάν οι σύμμαχοι εξαρτώνται αμυντικά από την Ανατολή και την Ρωσία.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν συμμάχους τους να αγοράζουν όπλα από αντιπάλους, αναφερόμενος στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παρακολουθούν τους συμμάχους τους να αγοράζουν όπλα από αντιπάλους», προειδοποίησε ο Michael Pence το Σάββατο στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Τώρα, σε προεκλογική του ομιλία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει στην απόφαση της αγοράς των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 και κατηγόρησε τις χώρες του ΝΑΤΟ πως ενώ ζητούν απο την Τουρκία να ακυρώσει την συμφωνία αυτή δεν λένε τίποτα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί τους S-300.

«H συμφωνία αγοράς των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 απο την Ρωσία είναι αποτέλεσμα της αναζήτησης μας για τις αμυντικές μας ανάγκες. Αν οι σύμμαχοι μας είχαν δώσει τα απαραίτηα αντίστοιχα συστήματα και έγκαιρα και με τις απαραίτητες διευκολύνσεις δεν θα υπήρχε τέτοια ανάγκη…

H Ελλάδα η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια έχει τα S-300 δεν λες όμως κάτι στη χώρα αυτή. Στην Τουρκία όμως λες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: