Μέτρα κατά της «κατάληψης» ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσει η διαδικασία για την προανακριτική στην υπόθεση Novartis

Κοινοποίηση:
11E2681A-DC3E-9981-37C4-BB07226A7CA3

Μέτρα αντιμετώπισης της «κατάληψης» ΣΥΡΙΖΑ φέρεται πως έχει λάβει το προεδρείο της προανακριτικής για την σκευωρία Novartis σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου ενόψει της νέας συνεδρίασης σήμερα το απόγευμα (18:00).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας με επιστολή προς τον κ. Κώστα Τασούλα ζητά την συνδρομή της Βουλής για την αντιμετώπιση της ιδιότυπης ομηρίας που έχουν επιβάλλει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις ερευνητικές εργασίες της προανακριτικής

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μπούγας παραθέτει το ιστορικό της υπόθεσης, με την απόφαση εξαίρεσης των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου αλλά και με την μετέπειτα ακτιβιστική συμπεριφορά των δύο οι οποίοι αρνούμενοι να δεχθούν την ετυμηγορία της πλειοψηφίας τινάσσουν την διαδικασία στον αέρα. Ο ίδιος εξηγεί ότι η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη οδηγήσει σε τριπλή αναβολή της εξέτασης του κ. Κώστα Φρουζή και ζητά από τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου μέτρα για να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Πάντως, ο κ. Τασούλας σε πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι «aυτό που είδαμε να γίνεται (σ.σ την περασμένη Πέμπτη) και να εμποδίζεται το έργο της επιτροπής δεν θα ξαναγίνει. Θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής με τρόπο νόμιμο θεσμικό και προβλεπόμενο».

ΣΥΡΙΖΑ: Aναπροσαρμογή τακτική

Την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην Πολάκειο στρατηγική καθώς το κόμμα ταυτίζεται με ακραίες συμπεριφορές και χρεώνεται την παρακώλυση των εργασιών που εκπέμπει άγχος και φόβο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Σπύρος Λάππας, εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προανακριτική για τη σκευωρία Novartis υποστήριξε ότι στην σημερινή συνεδρίαση δεν θα εμποδιστεί η εξέταση του Φρουζή. Ωστόσο πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις αν και προσθέτουν ότι η τοποθέτηση Λάππα εκφράζει το εσωτερικό του κόμματος.

Υπο αυτά τα δεδομένα η Κουμουνδούρου επιχειρεί για μια ακόμα φορά να βρει λύση που να πατάει και στις δύο βάρκες. Δηλαδή να επιτρέψει την εξέταση του Φρουζή και παράλληλα να μην αδειάσει τους Τζανακόπουλο και Πολάκη. Υπο αυτά τα δεδομένα οι περισσότεροι πιθανολογούν ότι οι δύο βουλευτές θα δώσουν και «παρών» στην αίθουσα που συνεδριάζει η προανακριτική αλλά στην πρώτη παρατήρηση θα αποχωρήσουν κάνοντας ίσως μια ολιγόλεπτη δήλωση.

Διαδικασία Vs Φρουζής

Πάντως, ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιτρέψει την εξέταση του κρίσιμου μάρτυρα αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Φρουζής θα καταφέρει να καταθέσει στην σημερινή συνεδρίαση καθώς ήδη έχουν σωρευτεί αρκετά διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να προηγηθούν

Βασικότερο όλων είναι το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για την εξαίρεση των Θανάση Πλεύρη, Κώστα Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου από την σύνθεση της προανακριτικής. Πριν την έναρξη των καταθέσεων λοιπόν θα πρέπει τα τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν εάν η νομιμότητα της σύνθεσης προσβάλλεται από την παρουσία των τριών. Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απέχουν από την σχετική ψηφοφορία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: