Μάχη με τις φλόγες στη νότια Γαλλία

Κοινοποίηση:
gallia-fotia

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες δίνουν σήμερα μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο μια πυρκαγιά που μαίνεται από την Τετάρτη στο Οντ, στη νότια Γαλλία, την ώρα που μια άλλη φωτιά, στο γειτονικό διαμέρισμα Ερό, κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Στο Οντ, η πυρκαγιά εξαπλώνεται «σε πολύ, πολύ αργούς ρυθμούς», σύμφωνα με τους πυροσβέστες, με την περιφέρεια να εκφράζει «συγκρατημένα αισιοδοξία» για την εξέλιξή της.

«Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο, επιχειρούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση». Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διευθύντρια του γραφείου της περιφέρειας του Οντ, Αν Λαϊμπούρν.

«Εάν καταφέρουμε να διατηρήσουμε τις ίδιες συνθήκες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα κατασβήσουμε την πυρκαγιά μέσα στη νύχτα» εξήγησε, από την πλευρά του, στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πύραρχος Ερίκ Φελτέν.

Σήμερα το πρωί, ο πύραρχος είχε επιβεβαιώσει ότι η κατάσταση ήταν «πολύ ασταθής» κάνοντας λόγο για έναν «αγώνα ενάντια στον χρόνο», πριν από την άνοδο της θερμοκρασίας και την ενίσχυση των ανέμων.

Όμως, οι 500 πυροσβέστες που είχαν κινητοποιηθεί, με τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Dash και τεσσάρων Canadair, βοηθήθηκαν από μια «μικρή μπόρα» που έπληξε την περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: