ΜΠΑΡΟΥΤΙ το κλίμα στα ΣΚΟΠΙΑ! – Ζάεφ: Απαράδεκτες οι απαιτήσεις της αντιπολίτευσης – Αν δεν συναινέσουν πάμε σε εκλογές!

Κοινοποίηση:
zaef

«Μπαρούτι» μυρίζει το πολιτικό κλίμα στα Σκόπια, καθώς λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει ακόμη υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ απέρριψε τις απαιτήσεις της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι είναι «απολύτως απαράδεκτες» και ξεκαθάρισε ότι αν το VMRO-DPMNE δεν συναινέσει σε συνταγματική αναθεώρηση, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, καταληκτική ημερομηνία για να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και να ληφθεί απόφαση για τα επόμενα βήματα είναι η 10η Οκτωβρίου. Σε περίπτωση εκλογών, το πιθανότερο είναι να γίνουν στα τέλη Νοεμβρίου.

«Δεν επιθυμώ τις εκλογές»

Σύμφωνα με τον Ζάεφ «δεν επιθυμεί τις εκλογές», ωστόσο είναι αναγκαίες εάν δεν υπάρξει συμφωνία. «Θα ήθελα να ολοκληρώσω τη θητεία μου, επειδή θέλω η χώρα να έχει σταθερή οικονομία, να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις και τις διαδικασίες για τη συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ελπίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σοβαρότητα και κλίμα συναίνεσης στη Βουλή.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή»

Ωστόσο, ο VMRO-DPMNE εκτίμησε χθες το βράδυ ότι το δημοψήφισμα, λόγω της μεγάλης αποχής που σημειώθηκε, έχει αποτύχει και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «νεκρή» και ξεκαθάρισε ότι κανείς βουλευτής του δεν θα πει «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα ζήτησε τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, τον ορισμό νέου Γενικού Εισαγγελία της χώρας, ο οποίος θα προταθεί από την αντιπολίτευση, και τον σχηματισμό εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν παρατυπίες που, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, σημειώθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: