ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ! “Η Τιμή της Βενζίνης δεν είναι ακριβότερη από…” (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
benzini-768x512

“Δεν είναι η Ελλάδα ακριβότερη από την Ολλανδία, σας παραθέτω φωτογραφία που ελήφθη σήμερα”. Αυτό είναι το μήνυμα του φίλου – αναγνώστη Μίνο Σ. ο οποίος μας έστειλε και την παρακάτω φωτογραφία

Καταγραφή

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το διεθνές παρατηρητήριο κόστους καυσίμων από την αρχή του χρόνου, η μέση τιμή της βενζίνης στη χώρα μας έχει αυξηθεί κατά 5 λεπτά το λίτρο.

Από τα στοιχεία του ίδιου παρατηρητηρίου προκύπτει επίσης ότι η μέση τιμή της βενζίνης σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στο 1 ευρώ, με την τιμή της στη χώρα μας να είναι 60% ακριβότερη.

Ακριβότερη η βενζίνη στην Ελλάδα σε σχέση με την Ευρώπη

Αν, μάλιστα, η τιμή του καυσίμου υπολογιστεί συνδυαστικά με το κατά κεφαλήν εισόδημα, προκύπτει ότι το κόστος της βενζίνης που πληρώνουν οι Έλληνες καταναλωτές είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη.

Αυτό που καθιστά τη χώρα μας ιδιαίτερη περίπτωση είναι το γεγονός ότι το 70% του κόστους της βενζίνης αντιστοιχεί σε φόρους που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΗΝ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ

  2. Κλεβη το διυληστηριο κλεβη το βυτιοφορο κλεβη το κρατος με υπερβολικους φορους κλεβουν και οι πρατηριουχοι στιν ποσοτητα και την ποιοτητα αφου την νοθευουν και αυτοι…..με ελαχηστες εξαιρεσεις σωστων επαγγελματιων

  3. το ακριβο η οχι ειναι αναλογο της ποσοτητας που μπορεις να παρεις μ ενα ημεροκαματο.ολλανδια 100ευρω ημεροκαματο αγοραζεις 60 λιτρα .ελλαδα 30 ευρω αγοταζεις 18 λιτρα.επομενως εχουμε τα πιο ακριβα καυσιμα στο κοσμο και οχι στην ευρωπη μονο.αυτα γιατι φθανει η κοροιδια.

  4. ΤΟ ΠΙΟ ΦΤΙΝΟ ΚΑΎΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΤΚΑ ΧΑΙ 🎈🎷🎹🎸🎻🎤🎃

  5. Ξεχνάτε κάτι βασικό…την νοθεία που κάνουν στα καύσιμα και το κλέψιμο που κάνουν στις αντλίες…προσωπικά πιστεύω ότι κλέβουν σε ποσοστό 95%…οπότε η πραγματική τιμή λίτρου είναι άλλη…

  6. Αγαπητέ Στέφανε,

    Αυτός Ακριβώς Είναι ο Λόγος για το ότι η Τιμή της Βενζίνης στην Ελλάδα Είναι η Μεγαλύτερη στην Ευρώπη:

    Αυτό που καθιστά τη χώρα μας ιδιαίτερη περίπτωση είναι το γεγονός ότι το 70% του κόστους της βενζίνης αντιστοιχεί σε φόρους που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής.

    Πράγμα το Οποίο δεν θα Έπρεπε σε Καμία Περίπτωση να Συμβαίνει, Ιδιαιτέρως σε Μία Χώρα Όπως η Ελλάδα, Βρίσκεται σε 10 Χρόνια Κρίσης και Ύφεσης, 2008-2018, με το Εισόδημα των Ελλήνων Μειωμένο Συνολικά Κατά 50% Περίπου, και αν Υπολογίσουμε και Όλες τις Υποχρεώσεις που Έχει ο Πολίτης, σε Συνδυασμό με την Υπερ-Φορολόγηση Προιόντων και Υπηρεσιών στην Ελλάδα, η Κατάσταση Είναι Όχι Απλά Δύσκολη, αλλά ΤΡΑΓΙΚΗ.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

Comments are closed.