«Λιώμα» στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά έπαιζαν πρώτους ρόλους στο σινεμά! Τα ένοχα μυστικά του Χόλιγουντ!

Κοινοποίηση:
1

Η χρήση των ναρκωτικών και του αλκοόλ στο Χόλιγουντ δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει, ωστόσο πολλοί είναι οι ηθοποιοί που ήταν υπό την επήρεια διαφόρων ουσιών ακόμα και κατά την διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας.

Πόσο “φτιαγμένος” ήταν ο Κέβιν Σπέισι σε μερικές σκηνές του “American Beauty”; Πόσο “λιώμα” ήταν ο Ρόμπερτ Σο στα “Σαγόνια του Καρχαρία”; Ήταν ποτέ νηφάλιος ο Τζακ Νίκολσον στην επική ταινία “Easy Rider”; Δείτε όλες τις απαντήσεις παρακάτω:

Κέβιν Σπέισι (American Beauty)
Πριν μερικά χρόνια ο Σαμ Μέντες, σκηνοθέτης της ταινίας “American Beauty”, αποκάλυψε ότι είχε επιτρέψει στον Κέβιν Σπέισι να κάνει χρήση μαριχουάνας κατά την διάρκεια μιας σκηνής της ταινίας, για να δείχνει πιο ρεαλιστική.

 “Σε μια σκηνή της ταινίας, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Κέβιν δεν μπορούσε να σταματήσει να χαχανίζει. Με κοίταξε με την άκρη του ματιού του και περίμενε να του πω ‘σταμάτα να γελάς’, κάτι που φυσικά δεν έκανα και του είπα ‘συνέχισε΄, γιατί εκείνη την στιγμή σκέφτηκα ότι συνέβαινε κάτι πραγματικά μαγικό.”

Ρόμπερτ Σο (Τα Σαγόνια του Καρχαρία)
Ο 27 χρονος Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Τα Σαγόνια του Καρχαρία”, και μια από αυτές ήταν ο μόνιμα μεθυσμένος Ρόμπερτ Σο. Στην σκηνή που ο Σο βγάζει έναν αργόσυρτο λόγο για την επίθεση που δέχτηκε το πολεμικό Indianapolis πίσω στα 1945, καθώς και τις εμπειρίες του με τους καρχαρίες εκείνη τη νύχτα, ήταν τόσο μεθυσμένος που τον κουβάλησαν για να κάνει την σκηνή και μόλις τελείωσε έπεσε αναίσθητος.

Αν και μεθυσμένος ο Σο, ο μονόλογος του έγινε ένας από τους πιο εμβληματικούς στην ιστορία του κινηματογράφου.

Τζακ Νίκολσον (Ξένοιαστος Καβαλάρης)
Το “Ξένοιαστος Καβαλάρης” θεωρείται η απόλυτη ταινία με ναρκωτικά, αυτή που γέννησε μια ολόκληρη κουλτούρα και έμεινε θρυλική. Σε σύγκριση με τον σκηνοθέτη Ντένις Χόπερ και τον πρωταγωνιστή Πίτερ Φόντα, ο Τζακ Νίκολσον ήταν ο πιο συγκρατημένος όσον αφορά την χρήση των ναρκωτικών. Όλες οι σκηνές χρήσης μαριχουάνας που περιέχει η ταινία του 1969 είναι… αληθινές.

Ο Νίκολσον έχει αναφερθεί σε μια σκηνή της ταινίας, όπου είχαν κατασκηνώσει γύρω από μια φωτιά, λέγοντας: “Είμασταν όλοι ‘φτιαγμένοι’ εκείνο το βράδυ. Η συζήτηση για τα UFO μοιάζει αυτοσχεδιασμένη, αλλά στην πραγματικότητα ήταν σχεδόν αυτολεξεί από το σενάριο. Φήμες λένε ότι καπνίσαμε 155 τσιγάρα εκείνο το βράδυ, κάτι που δεν ισχύει.”

Ελίζαμπεθ Τέιλορ
H Ελίζαμπεθ Τέιλορ, μια ζωή πάλευε με τον αλκοολισμό και τον εθισμό της στα παυσίπονα, ενώ ήταν συχνά μεθυσμένη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων – ειδικά στις τελευταίες ταινίες της. Ο σύζυγος της Ρίτσαρντ Μπάρτον, είχε γράψει στο ημερολόγιο του το 1983, ότι σε ένα θεατρικό έργο που πρωταγωνιστούσε με την Ελίζαμπεθ, ήταν τόσο μεθυσμένη που δεν μπορούσε καν να διαβάσει το σενάριο.

Ρίτσαρντ Μπάρτον
Όπως πολλοί “old school” ηθοποιοί, έτσι και ο προαναφερόμενος Ρίτσαρντ Μπάρτον, ήταν γερός πότης και γνωστός για την ικανότητα του να καταναλώνει τεράστιες – και τελικά θανάσιμες – ποσότητες αλκοόλ.

“Βαριέμαι τόσο πολύ με την δουλειά μου, που το αλκοόλ είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σκοτώσει αυτόν το πόνο”, έγραψε στο ημερολόγιο του το 1969. “Η σκέψη του να δουλέψω μια ολόκληρη μέρα, για παράδειγμα, με τον Τζον Κόλικος, χωρίς να πιω τουλάχιστον μισό μπουκάλι βότκα για να χαλαρώσω, θα ήταν σαν να υποκινώ εσκεμμένα έναν εφιάλτη.”

Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Under Milk Wood” (1972), ο Μπάρτον υποσχέθηκε να είναι νηφάλιος – ή αυτό που ο ίδιος θεωρούσε το να είναι κάποιος νηφάλιος. “Δεν θα πίνω στην ταινία σας”, λέγεται να είπε στον σκηνοθέτη της ταινίας, “Αυτό σημαίνει μόνο ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα. Είμαι νηφάλιος στα δύο, αλλά όταν λέω ότι πίνω, είναι τρία ή περισσότερα.”

Ο Μπάρτον έπασχε από κίρρωση του ήπατος και νεφρική ανεπάρκεια, ενώ πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία το 1984, σε ηλικία 58 ετών.

Ντάνιελ Ράντκλιφ (στις τελευταίες ταινίες Χάρι Πότερ)
Τελικά είναι αρκετά δύσκολο να είσαι ο πιο διάσημος μάγος στον κόσμο. Ο ηθοποιός ξεκίνησε να πίνει στα γυρίσματα των τελευταίων ταινιών “Χάρι Πότερ”. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι ποτέ δεν έπινε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, ωστόσο έχει συμβεί να έχει πάει πολλές φορές μεθυσμένος σε αυτά. “Μπορώ να επισημάνω μερικές σκηνές όπου είμαι πιωμένος και το βλέμμα μου είναι κενό,” είχε πει σε ένα περιοδικό πριν μερικά χρόνια.

Μάρτιν Σιν (Αποκάλυψη Τώρα)
Υπάρχουν πολλές ιστορίες γύρω από την θρυλική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, και μια από αυτές αφορά την αρχική σκηνή, όπου ο Μπέντζαμιν Γουίλαρντ του Μάρτιν Σιν, γυμνός και μεθυσμένος χτυπάει το χέρι του στον καθρέφτη, γεμίζει αίματα και κραυγάζει. Ο Σιν στην σκηνή είναι πραγματικά μεθυσμένος και ο Κόπολα δεν του έδωσε καμία οδηγία και τον άφησε να αυτοσχεδιάσει. Ο Σιν χτύπησε τον καθρέφτη και έκοψε το χέρι του, αλλά αρνήθηκε να σταματήσει όταν ο Κόπολα φώναξε να έρθει γιατρός στο σετ.

Τζον Μπελούσι (The Blues Brothers)
Προφανώς, οι περισσότεροι από το καστ της ταινίας ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών σε κάποιο σημείο των γυρισμάτων. Ο Νταν Ακρόιντ είχε παραδεχτεί πως είχε έναν ξεχωριστό προϋπολογισμό για κοκαΐνη κατά την διάρκεια των νυχτερινών γυρισμάτων, ωστόσο ο Τζον Μπελούσι ξεπερνούσε κάθε όριο και ήταν “φτιαγμένος” ακόμα και κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο Μπελούσι είχε εξαφανιστεί για αρκετές ώρες στα τελευταία γυρίσματα της ταινίας, και σε μια περίπτωση, ο Ακρόιντ τον βρήκε στο σπίτι ενός ξένου.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζον Λάντις, έφτασε στο σημείο να πει στον Μπελούσι να προσλάβει σωματοφύλακα για να μην του επιτρέπει να παίρνει μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Πίτερ Ο’ Τουλ (Λώρενς της Αραβίας)
Ο Πίτερ Ο’ Τουλ ήταν γνωστός για την εξάρτηση του από το ποτό, ιδιαίτερα κατά την δεκαετία του ’60, και σε πολλές ταινίες του έπαιζε μεθυσμένος. Το 1992 παραδέχθηκε ότι κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων της επικής ταινίας “Λώρενς της Αραβίας”, ο ίδιος και ο συμπρωταγωνιστής του Ομάρ Σαρίφ, είχαν πιει τόσο πολύ που έπεφταν από τις καμήλες και τελικά τους έδεσαν σε αυτές για να μπορέσουν να γυρίσουν την σκηνή. Προφανώς, ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν είχε ιδέα που ήταν ή τι έκανε.

Ένα άλλο διάσημο περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων “Το Λιοντάρι Το Χειμώνα”, όπου ο Ο’ Τουλ έκοψε την κορυφή του δακτύλου του σε ένα ατύχημα με βάρκα. Έριξε το κομμάτι σε κάποιο μπράντυ πριν το βάλει πίσω στο δάχτυλο του και στην συνέχεια το τύλιξε με έναν επίδεσμο. Αφαιρώντας τον επίδεσμο εβδομάδες αργότερα, ανακάλυψε ότι το είχε τοποθετήσει με λάθος τρόπο.

Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ (Η Βασίλισσα της Αφρικής)
Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ ήταν ένας άλλος ηθοποιός που φημίζεται για την αγάπη του για το αλκοόλ, τόσο εντός όσο και εκτός της οθόνης. Στην ταινία “Η Βασίλισσα της Αφρική”, η συμπρωταγωνίστρια του Κάθριν Χέπμπορν ήταν αηδιασμένη μαζί του. Ωστόσο, ο Μπόγκαρτ που έπινε με τον φίλο του και σκηνοθέτη της ταινίας,Τζον Χιούστον, ήταν οι μόνοι που δεν έπαθαν δυσεντερία από μολυσμένο νερό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, επειδή έπιναν μόνο ουίσκι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: