Λάρισα: Είχαν πάγκο στην λαϊκή με…λαθραία τσιγάρα

Κοινοποίηση:
tsig

Κυριολεκτικά στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έναν 40χρονο και μία 71χρονη που διατηρούσαν πάγκο σε λαϊκή αγορά στη Λάρισα αλλά, εκτός από τα οπωροκηπευτικά, διέθεταν προς πώληση χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού!

Τόσο στον πάγκο, όσο και σε ένα ρυμουλκούμενο όχημα που είχαν μαζί τους, κατασχέθηκαν συνολικά 3.260 πακέτα τσιγάρων και 62 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμιά, όλα χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης. Τα καπνικά προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Λάρισας για τον υπολογισμό των φόρων και δασμών, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα θα.

*** Σε περιοχή της Φλώρινας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Λαθρεμπορίου Κάτω Κλεινών ένας 34χρονος αλλοδαπός, όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο και στην κατοχή του βρέθηκε μια συσκευασία καπνού βάρους 480 γραμμαρίων χωρίς την ενδεικτική ταινία ασφαλείας, η οποία κατασχέθηκε. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: