Κ. Μπακογιάννης: Τέλος τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Κοινοποίηση:
1

Το σχέδιο του για την Αθήνα ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης στο 2ο Συνέδριο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις με τίτλο «The Best For The Guest».

Ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι θα δώσουμε προτεραιότητα στο πράσινο, την καθαριότητα και την ασφάλεια.

Επενδύουμε στην υπηρεσία της καθαριότητας , με νέο εξοπλισμό, ο οποίος δεν ανανεώθηκε τα τελευταία 20 χρόνια

Επιπλέον αλλάζουμε τον προγραμματισμό με σκοπό την πιο αποτελεσματική καθαριότητα.

Για το πράσινο έχουμε διαμορφώσει ένα νέο σχέδιο.

Θα συνεργαστούμε με ιδιωτική εταιρεία για τον οδοφωτισμό μέσω ΣΔΙΤ.

Για την ασφάλεια των πολιτών λειτουργούμε για πρώτη φορά συντονιστικό κέντρο σε συνεργασία με τη Δημοτική και την Ελληνική Αστυνομία.

Ξεριζώνουμε φαινόμενα, που απαιτούν νέες υποδομές, υπομονή και επιμονή καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για να υλοποιηθούν.

Τόνισε ότι η Αθήνα δεν έχει αλλάξει καθόλου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στην παρούσα φάση ετοιμάζουμε τον «μεγάλο περίπατο»

Από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου την Αποστόλου Παύλου με την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγα της Ηρώδου Αττικού, της Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου και θα ολοκληρώνεται το σχέδιο με την ένταξη της περιοχής του Θησείου.

Η λογική είναι να κλείσουμε κομμάτια της πόλης και του κέντρου στην κυκλοφορία.

Όπως αναφέρει το bankingnews, o Δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει συνεργασία με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την πραγματοποίηση κυκλοφοριακής μελέτης στην πόλη, η οποία να σημειωθεί η τελευταία έγινε το 2004.

Η πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε την περιοχή της Πλάκα και το εμπορικό τρίγωνο.

Θα υπάρχουν εξαιρέσεις για τον εφοδιασμό των καταστημάτων και την είσοδο των μόνιμων κατοίκων.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο «σκοπός μας είναι να αποχαιρετήσουμε το αυτοκίνητο για να ανταγωνιστούμε τις πρωτεύουσες άλλων χωρών.

Η Αθήνα έχει μείνει πίσω και πρέπει να τρέξουμε για να προλάβουμε έχοντας ως βασικό στόχο να αλλάξουμε ως πόλη, δίνοντας χώρο στον πεζό, στον ποδηλάτη, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μετά στα αυτοκίνητα.»

Ακόμη ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση και κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να αναβάθμιση των ακινήτων.

Επεξεργαζόμαστε σχέδιο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χαμηλότοκα δάνεια και προσανατολιζόμαστε στη μείωση των δημοτικών τελών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Που τα εχει δει αυτά ο γελοιος ? Λονδινο ? ειδε πουθενα να μην κυκλοφορουν αμαξια στην Oxford str. , στο Piccadily Circus η δεν ειχε αμαξια στην Broadway , 6th , 7th avenue στη Νεα Υορκη ? Δεν εχουνε βγει εξω να ξεστραβωθούνε ? Είναι που είναι νεκρο το κεντρο , μονο το Συνταγμα εχει κινηση , θα το νεκρωσουν και αυτό.

  2. Η βλακεία δεν έχει τελειωμό σε αυτή τη χώρα… κλείστε και άλλους δρόμους για τα αυτοκίνητα, για να δημιουργήσετε μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα και μετά να μας φτιάξετε νέες Αττικές οδούς… ΕΛΕΟΣ!!! Φτιάξτε θέσεις ΔΩΡΕΑΝ στάθμευσης για τα ΙΧ, στρώστε τους χαλια δρόμους και ΜΗΝ σπαταλάτε χρήματα σε νέες ανοησίες, που περίτρανα εώς και σήμερα στην συντριπτική τους πλειοψηφία απεδείχθησαν παντελώς λάθος!!! Aλήθεια, ο κάθε κ. Μπακογιάννης, δεν οδηγεί στην Αθήνα του μπαλώματος και της λακούβας;;; Των απανταχού παγίδων φρεατίων;;; Τη συμβολή πχ. της Λ.Κηφισίας, με την Λ.Κατεχάκη και το απαράδεκτο οδόστρωμα τους δεν το ξέρουν;;;;; Όλο το τμήμα από τη Βιοιατρική, μέχρι την οδό Σικελιανού, ίσως να ΜΗΝ έχει ασφαλτοστρωθεί ΠΟΤΕ από κατασκευής του… τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ κοπανιούνται ανελέητα για να περάσουν! Tο αντίστοιχο ακριβώς απέναντι τμήμα έχει ασφαλτοστρωθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια!!! Tα ίδια πχ. και η Γρηγορίου Ξενοπούλου, από τα σχολεία N.Ψυχικου, εώς τη Λ.Μεσογείων!!! Αλήθεια, ποιά ΜΜΜ κ.Μπακογιάννη;;; Τα ανύπαρκτα;;; Ή τα αίσχη που μπαίνεις μέσα και σιχαίνεσαι να ακουμπήσεις από τη βρωμιά;;;; Σοβαρευτείτε επιτέλους και αφήστε τις χαρτογιακαδίστικες βλακείες! Θέλουμε πραγματικά έργα ουσίας και όχι μπαρούφες για να τρώνε τα απανταχού λαμόγια!!! Φτιάξτε πρώτα σωστούς δρόμους και συγκοινωνίες και έπειτα συζητάμε για νέες αλλαγές!!! Aλήθεια, ούτε αυτή τη ρημάδα τη Λ.Λαυρίου έχει διασχίσει κανείς σας, από τη Λ.Μεσογείων, ως τη συμβολή της με τη διαστάυρωση του αεροδρομίου-Αττικής οδού, με τα δολοφονικά καπάκια από τα φρεάτια που έχουν δημιουργήσει χαρακώματα που ούτε με πολλαπλά επικινδυνα ζιγκ-ζαγκ δεν τα αποφεύγεις;;;; Ούτε ο κ.Πατούλης οδηγεί;;; ΦΤΙΑΞΤΕ τους δρόμους, διορθώστε τις άπειρες λάθος ή ελλειπέστατες σημάνσεις και διαγραμμίσεις, ρυθμίστε σηματοδότες!!! OXΙ στα έργα βιτρίνας! ΦTANEI ΠIA!!!

  3. Ναι τέλος τα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο λαθρομετανάστες. Ποιοι μαλάκες ψηφίσατε αυτόν τον μαλάκα;

    1. Το ειπες ο ιδιος , μαλακες ψηφιζουν μαλακες

Comments are closed.