Κώστας Βουτσάς: Η προσφυγική καταγωγή και το σκληρό τέλος του παππού του από τους Τούρκους (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
kostas-voutsas

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο άνθρωπος που επί δεκαετίες σκόρπιζε γέλιο στους Έλληνες μέσα από τις ταινίες αλλά και τη θεατρική του παρουσία, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου με λοίμωξη του αναπνευστικού και σημαντική καρδιακή και αναπνευστική δυσλειτουργία. Τελικά δεν τα κατάφερε, και κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 1931 από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης, και μεγάλωσε ακούγοντας από το περιβάλλον του για το σκληρό τέλος τους παππού του από τους Τούρκους.

Ο παππούς του ηθοποιού, Κώστας, αντιδρούσε στο φέσι που του επέβαλλαν οι Τούρκοι να φοράει, όπως και σε όλους τους πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας· αντίθετα, φορούσε τραγιάσκα. Έτσι μια μέρα, κι ενώ τον είχαν προειδοποιήσει οι συγχωριανοί του να φοράει φέσι γιατί θα έχει πρόβλημα, καθώς δεν τηρούσε τους νόμους του κράτους, αυτός τους απάντησε: «Δεν βάζω φέσι! Δεν είμαι Τούρκος!». Μια μέρα, καθώς πήγαινε μαζί με τον γιο του και μια ανιψιά του από ένα χωριό σε ένα άλλο, τον είδε τυχαία μια περίπολος η οποία και τον σκότωσε.

Αυτή την ιστορία την είχε εκμυστηρευτεί ο Κ. Βουτσάς στο pontos-news.gr την περίοδο που συμμετείχε στην ποντιακή επιθεώρηση Ζωή και κότα με χαβίτς και με κορκότα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: