Κύπρος: Κουκουλοφόρος με χασαπομάχαιρο μπούκαρε σε δημοτικό σχολείο

Κοινοποίηση:
sxoleio_0

Δεν πίστευαν στα μάτια τους το πρωί της Πέμπτης στο Δημοτικό Σχολείο Μενεού όταν στην αυλή του σχολείου εντοπίστηκε κουκουλοφόρος άνδρας που κρατούσε στα χέρια του ένα χασαπομάχαιρο. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του philenews Κύπρου, ο κουκουλοφόρος άνδρας με την απειλή χασαπομάχαιρου επιχείρησε νωρίτερα να ληστέψει περίπτερο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στο Μενεού. Ο δράστης καταδιώχθηκε όμως από πελάτες του περιπτέρου και από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος στο μεταξύ ειδοποίησε και την κυπριακή Αστυνομία. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης πήδηξε πάνω απο κλειδωμένο κάγκελο και μπήκε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Μενεού, που γειτνιάζει με το υποστατικό, αναζητώντας καταφύγιο.

Ο δράστης συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα απο μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου που έσπευσαν στο σχολείο. Πρόκειται για 29χρονο Ελληνοκύπριο άνδρα, ο οποίος οδηγήθηκε στην Αστυνομία για ανάκριση. Την υπόθεση διερευνούν από κοινού ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου και το ΤΑΕ Λάρνακας.

Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Από το περιστατικό δεν διέτρεξαν κίνδυνο οι μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις τάξεις τους για μάθημα, ωστόσο με νωπές τις μνήμες από την πρόσφατη απαγωγή δύο μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στην Λάρνακα, υπόθεση που ανέδειξε τα κενά ασφαλείας στις σχολικές μονάδες, το νέο συμβάν δικαιολογημένα προκάλεσε αναστάτωση σε Αστυνομία, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Αστυνομία διευκρινίζει πάντως πως στόχος του 29χρονου δεν ήταν το σχολείο, αλλά εισήλθε σε αυτό καταδιωκόμενος, μετά από απόπειρα ληστείας περιπτέρου και συνελήφθη άμεσα.

philenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: