Κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών στη Θράκη: Έφερναν Βουλγάρες να γεννήσουν και πουλούσαν τα μωρά!

Κοινοποίηση:
newborn-baby-ena

Από το 2016 δρούσαν τα μέλη ενός κυκλώματος που μετέφεραν εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα για να γεννήσουν και στη συνέχεια πωλούσαν τα νεογέννητα σε άκληρα ζευγάρια Ελλήνων έναντι αδράς αμοιβής, μέρος της οποίας έδιναν στις μητέρες οι οποίες επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Το δίκτυο παράνομων υιοθεσιών αποτελούσαν τέσσερις Έλληνες, δυο άνδρες και δυο γυναίκες που συνελήφθησαν σε περιοχές τους Έβρου και της Ξάνθης και έξι αλλοδαποί, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι εξάρθωσαν το κύκλωμα που μέχρι στιγμής φέρεται να πούλησε τουλάχιστον τρία μωρά.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν 950 ευρώ, διάφορα τραπεζικά έγγραφα, πλήθος σημειώσεων που εξετάζονται, 28,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια πινακίδα κυκλοφορίας δικύκλου για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης το 2015 και ένα Ι.Χ.αυτοκίνητο.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης που άσκησε σε βάρος τους διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων και παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσίας, που βαρύνουν και τους έξι αναζητούμενους. Επιπλέον, δύο από τους τέσσερις Έλληνες κατηγορούνται για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και άλλες παράνομες υιοθεσίες που ενδέχεται να έχει φέρει σε πέρας το κύκλωμα.

πηγή:Μάνος Τσαγκαράκης

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: