Κωνσταντίνος Στασινόπουλος: Ποιος είναι ο γιατρός και ιδιοκτήτης κλινικών που πνίγηκε στην θάλασσα

Κοινοποίηση:
stasinopoulos5

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατός του επιχειρηματία, χθες επήλθε από πνιγμό. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν άντρες του λιμενικού και ναυαγοσώστης όμως ο άτυχος άντρας είχε ήδη εκπνεύσει. Η ιατροδικαστική εξέταση θα διενεργηθεί ώστε να διαπιστωθεί αν τα αίτια θανάτου ήταν παθολογικά ή αν πρόκειται για πνιγμό.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Στασινόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Στασινόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938, γιος του Γεωργίου και της Αγλαΐας Στασινοπούλου. Το 1954 είχε τελειώσει το Εξατάξιο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και ξεκινούσε την Ιατρική, σε ηλικία 16 ετών. Για έξι χρόνια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. όπου πήρε ολόκληρη την ειδικότητα της Παθολογίας και της Νευρολογίας – Ψυχιατρικής τις οποίες εξάσκησε στην διάρκεια του Αγροτικού Ιατρείου και σε διάφορα άλλα Νοσοκομεία.

Το 1967 παντρεύτηκε ο Κωνσταντίνος Στασινόπουλος την Ελένη Χριστίδη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Αγλαΐα και τον Γιώργο. Το 1968 ξεκίνησε να χτίζει την πρώτη Ψυχιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη, την Αγία Μαρίνα, η οποία λειτούργησε το 1970. Έπειτα, ο Κωνσταντίνος Στασινόπουλος ξεκίνησε επεκτάσεις της Κλινικής και παράλληλα χτίζεται το 1975 και ξεκινά να λειτουργεί η δεύτερη Κλινική, Άγιος Γεώργιος, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Το 1999 λειτούργησε η τρίτη Νευροψυχιατρική Κλινική στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, Άγιος Αντώνιος, της οποίας η επέκταση ολοκληρώθηκε το 2006. Ακόμη, το 1999 ο Κωνσταντίνος Στασινόπουλος ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Κομοτηνή η πρώτη, στην Ελλάδα, Μονάδα Αποκαταστάσεως και Αποθεραπείας Κλειστής Νοσηλείας, Άγιος Γεώργιος, που αφορά την μετανοσοκομειακή νοσηλεία ατόμων, τα οποία υπέστησαν διάφορες κινητικές βλάβες και αργότερα την κλινική Αγ. Μαρίνα. Σήμερα θα τελεστεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Στασινόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στην Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: TheCaller.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: